Україна і Єгипет обговорили створення україномовної «гарячої лінії» для туристів

Україна і Єгипет обговорили створення україномовної «гарячої лінії» для туристів

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Дмитро Сенік обговорив із заступницею міністра туризму та пам'яток старовини Арабської Республіки Єгипет Гадою Шалябі створення україномовної «гарячої лінії» для українських туристів задля допомоги в екстрених випадках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС України

Зокрема, як зазначається в повідомленні, під час зустрічі співрозмовники наголосили на високому рівні двосторонньої взаємодії України та Єгипту у галузі туризму, обговорили поліпшення умов відпочинку українців на єгипетських курортах.

Заступники міністрів приділили особливу увагу створенню в Єгипті україномовної «гарячої лінії» для українських туристів задля допомоги в екстрених випадках, зокрема в разі потреби госпіталізації або лікування від COVID-19. 

Вони також обговорили збільшення обсягів українського контенту у культурно-розважальних заходах на єгипетських курортах.

Читайте також: Єгипет запровадить українські аудіогіди з QR-кодом у музеях – міністр

Шалябі позитивно оцінила динаміку зростання кількості туристів з України впродовж останніх років. Вона також наголосила на зусиллях єгипетської влади для створення в країні належних умов відпочинку під час пандемії COVID-19.

У цьому контексті сторони обговорили перспективи взаємного визнання документів про вакцинацію від COVID-19. 

Крім того, Сенік підтвердив зацікавленість України і надалі поглиблювати партнерство з Єгиптом, зокрема в економічній та інвестиційній сферах.

Як повідомлялося, за даними Мінекономіки, Єгипет залишається одним із ключових торговельних партнерів України. За результатами 2020 року Єгипет посів 1-е місце серед країн Африки та Арабського світу за обсягом товарообігу, який становив $1,70 млрд, за 4 місяці 2021 року – $588,9 млн.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-