На курортах Іспанії пропонують повернути комендантську годину

На курортах Іспанії пропонують повернути комендантську годину

Укрінформ
В Іспанії Канарські острови та влада регіону Валенсія звернулися до центрального уряду з проханням повернути комендантську годину, щоб протидіяти зростанню захворюваності на COVID-19 серед нещепленої молоді, що загрожує літньому туристичному сезону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

Регіональний уряд Канарських островів заявив, що попросить дозволити запровадження комендантської години з 00:30 до 06:00 на Тенеріфе, де найвищий рівень захворюваності.

Упродовж останнього місяця в Іспанії число нових випадків COVID-19 почало зростати. Це спричинено новим заразнішим штамом коронавірусу "Дельта" та більшою соціальною активністю серед молоді.

Оскільки у травні в Іспанії завершився режим надзвичайного стану, за реакцію на пандемію COVID-19 зараз відповідають регіональні органи влади, але їм потрібні дозволи суду або уряду для запровадження жорстких обмежувальних заходів, як-от локдаун, заборона на поїздки або комендантська година.

Читайте також: У Словаччині змінилися правила в’їзду, пов’язані з карантинними обмеженнями – ДПСУ

Влада регіону Валенсія, де розташований популярний курорт Бенідорм, вже просила у центрального уряду запровадити комендантську годину, але міністр охорони здоров'я Іспанії Кароліна Даріас заявила у середу, що цей варіант наразі не розглядається.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 9 липня виявлено 186 339 652 випадки COVID-19, зокрема 4 026 398 – летальних, одужали від недуги 170 473 953 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-