У Словаччині змінилися правила в’їзду, пов’язані з карантинними обмеженнями – ДПСУ

У Словаччині змінилися правила в’їзду, пов’язані з карантинними обмеженнями – ДПСУ

Укрінформ
Словацька сторона надіслала Держприкордонслужбі України інформацію про карантинні обмеження, які відсьогодні починають діяти на території Словацької Республіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДПСУ

Одразу після в’їзду на територію Словаччини особи зобов’язані зареєструватись за посиланням: https://korona.gov.sk/ehranica, підтвердити реєстрацію на кордоні, а також бути готовими підтвердити реєстрацію під час перебування на території країни. Ця вимога не стосується дітей віком до 12 років та осіб, які перетинають територію Словаччини транзитом.

Зазначається, що у разі прибуття на територію Словаччини повітряним транспортом, особа має до виїзду заповнити форму за посиланням: https://www.mindop.sk/covid/.

Якщо особа прибуває на територію Словаччини повітряним транспортом з країни, якої немає у наведеному нижче списку, вона має надати представнику поліції негативний результат тесту RT-PCR на COVID-19, зроблений не більш як за 72 години.

Список країн: Албанія, Андорра, Вірменія, Австралія, Азербайджан, Білорусь, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Чорногорія, Китай, Чехія, Хорватія, Кіпр, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Грузія, Нідерланди, Гонконг, Ірландія, Ісландія, Ізраїль, Японія, Йорданія, Канада, Південна Корея, Косово, Куба, Ліван, Ліхтенштейн, Литва, Латвія, Люксембург, Макао, Угорщина, Мальта, Молдова, Монако, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Польща, Австрія, Румунія, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, Словенія, Іспанія, США, Мексика, Сербія, Швейцарія, Швеція, Тайвань, Туреччина, Україна.

Для в’їзду з інших країн потрібен тест.

Україна увійшла до списку країн, для яких негативний результат тесту не потрібен.

Читайте також: В Україні запустили бот з інформацією для подорожей за кордон

Обов’язкове проходження карантину після в’їзду на територію Словаччини не поширюється на транзит осіб та членів їхніх сімей до країни, в якій їм надано дозвіл на проживання або громадянами якої вони є. Ці особи мають перетинати територію Словаччини визначеними для транзиту транспортними коридорами без зупинок (крім зупинки, необхідної для заправлення) та залишати Словаччину не пізніше 8 годин після в’їзду.

Коридор, призначений для транзиту Україна – Чеська Республіка: пункт пропуску «Ужгород –Вишне Немецьке», Собранце, Міхаловце, Прешов, Попрад, Ружомберок, Жиліна, через пункт пропуску Маков - Біла-Бумбалка/Стари Грозенков – Дріетома.

З актуальною інформацією про обмеження, пов’язані з COVID-19, Словацька сторона рекомендує ознайомлюватися на сайтах www.uvzsr.sk та korona.gov.sk.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-