На Полтавщині створюють унікальний музей скіфської доби

На Полтавщині створюють унікальний музей скіфської доби

Фото
Укрінформ
У межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває створення музею Більського городища на Полтавщині – історичної пам’ятки скіфської доби на півночі області.

Про це повідомляє Полтавська облдержадміністрація, передає Укрінформ. 

«На Полтавщині створюють унікальний музей скіфської доби. Під нього ми реконструюємо будівлю колишнього дитсадка. Об’єкт має всі шанси стати відомою на всю Україну туристичною родзинкою Полтавщини. Фонди історико-культурного заповідника «Більськ» вже налічують десятки тисяч унікальних знахідок та експонатів. Усі вони будуть представлені на загал у новому музеї. Це – наша багатовікова історія, просякнута скіфською епохою", – зауважила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, яка оглянула перебіг робіт.

Нині весь комплекс запланованих робіт проводять згідно з графіком. Наразі зводять добудови приміщення. Уже повністю виконали демонтаж і розпочали підготовку до укріплення фундаменту й стін. Ведуть підготовчі роботи до заливання підлоги.

«Є комплексне бачення розвитку цього об’єкта. Хочемо, щоб приїхавши сюди, люди могли подивитися музей та його експонати, ознайомитися з Більськом і повноцінно провести тут день та організувати дозвілля», – сказав директор історико-культурного заповідника «Більськ» Ігор Корост.

Читайте також: У музеї Полтавської битви з’явився аудіогід шведською мовою – ОП

Загалом реконструкція під приміщення музею передбачає підсилення фундаментів і конструкцій будівлі; перепланування внутрішнього простору; внутрішнє та зовнішнє оздоблення з утепленням; влаштування зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з водопостачання, каналізації, електропостачання, освітлення, опалення, вентиляції, кондиціювання; облаштування благоустрою території.

Також у межах проєкту буде створено та побудовано дизель-електростанцію, артезіанську свердловину, відкритий автомобільний паркінг, зони кемпінгу, «Містечко майстрів», «Скіфські атракціони», декоративний курган, скульптури в скіфській тематиці, паркан і альтанку. Проєктом будівництва передбачено створення безбар’єрного середовища для маломобільних груп населення.

Фото: Полтавська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-