За чотири дні цього місяця в Анталію прибуло більше туристів, ніж за весь липень торік

За чотири дні цього місяця в Анталію прибуло більше туристів, ніж за весь липень торік

Укрінформ
За перші чотири дні липня цього року до турецької Анталії прибуло більше туристів, аніж за весь липень минулого року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на голову робочої групи з питань туризму міської ради Анталії Реджепа Явуза, якого цитує інформаційне агентство DHA

«Кількість туристів за перші чотири дні липня становила 235 тисяч. Торік за той самий період було лише 10 тисяч, а за весь місяць – 226 тисяч. Лише за 4 дні липня цього року прибуло більше, аніж сумарно за весь минулорічний липень», – поінформував Явуз.

За його словами, щодня в Анталію прибувають понад 50 тисяч людей у будні та 60-70 тисяч – у вихідні дні. Очікується, що в другій половині цього місяця кількість прибулих у вихідні дні досягне 100 тисяч, половина з них – туристи з України та РФ.

У червні минулого року в Анталію прибуло 20 тисяч туристів, у перший місяць літа цього року було 800 тисяч гостей. За перші 6 місяців торік загалом прибуло 530 тисяч туристів, цього року ця цифра зросла втричі, досягнувши 1 млн 550 тис.

Читайте також: Туреччина вакцинуватиме своїх громадян на в’їзді в країну

Наводячи як приклад суботу, 3 липня, Явуз сказав, що в аеропорт Анталії прибуло 343 літаки із 38 країн, серед них з України – 43, ФРН – 63, Росії – 85.

«Літак з-за кордону приземляється кожні 4 хвилини. У цей період немає місця в Середземномор’ї чи навіть у світі, куди за один день їде стільки туристів», – наголосив голова робочої групи з питань туризму міської ради Анталії.

Він прогнозує цьогоріч у липні прибуття 1,5 млн гостей, якщо вдасться швидко відреагувати та ефективно протидіяти поширенню штаму коронавірусу «Дельта». 

Як повідомляв Укрінформ, починаючи з 4 червня 2021 року для всіх іноземних громадян діють нові умови для в’їзду до Туреччини у зв’язку зі змінами санітарно-епідемічної ситуації в країні. Для перетину турецького кордону туристам необхідно пред’явити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не більш ніж за 72 години до перетину кордону, або швидкого тесту на антиген, зробленого упродовж останніх 48 годин, або документ, виданий офіційними органами відповідної країни, що засвідчує щеплення принаймні за 14 днів до прибуття до Туреччини та/або що людина вилікувалася від хвороби за останні 6 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-