Влада Ізраїлю перенесла відкриття кордонів для вакцинованих туристів до 1 серпня

Влада Ізраїлю перенесла відкриття кордонів для вакцинованих туристів до 1 серпня

Укрінформ
Уряд Ізраїлю переніс відкриття кордонів для вакцинованих від коронавірусу туристів до 1 серпня. 

Як передає Укрінформ із посиланням на The Jerusalem Post, про це йдеться у заяві уряду прем'єр-міністра країни Нафталі Беннетта.

«Наша мета зараз насамперед у тому, щоб захистити громадян від штаму «Дельта», який вирує у світі... Тому ми вирішили діяти якомога швидше, щоб не заплатити вищу ціну пізніше, вживаючи відповідальні та швидкі дії», – заявив Беннетт.

Спочатку передбачалося, що вакцинованих туристів впускатимуть до Ізраїлю з 1 липня без попереднього дозволу влади.

Однак останніми днями країну уразив варіант «Дельта», що спричинило зростання кількості інфікувань у таких містах, як Модіїн та Біньяміна.

Влада країни також вирішила повернути обов'язкове носіння масок, якщо добовий приріст тих, хто заразився коронавірусом, в Ізраїлі триматиметься вище 100 осіб упродовж тижня. Зокрема, йдеться про обов'язкове носіння масок в аеропорту та медичних закладах.

Після нещодавніх спалахів та нової рекомендації влади вакцинувати всіх дітей віком 12-15 років у вівторок зробили понад 7 000 щеплень, це найвищий показник за місяць. Близько 4 000 з них були першими дозами для дітей, що приблизно вдвічі більше, ніж у попередні дні.

Читайте також: В Ізраїлі зростає кількість хворих на COVID-19

Згідно з новими вимогами, люди, які вважаються повністю імунізованими (за тиждень після другого уколу або після одужання від хвороби), мають відправитися на карантин, якщо вони контактували із зараженим небезпечним варіантом коронавірусу. Їм також може знадобитися ізоляція, якщо вони регулярно контактують із населенням групи високого ризику або не вакциновані, або якщо вони літали на одному літаку з ідентифікованим носієм коронавірусу.

Зазначається, що батькам, чиї діти не дотримуються карантину, загрожує штраф близько 1 288 євро.

Загалом із початку пандемії в Ізраїлі зареєстрували понад 840 тис. інфікованих, померли 6,4 тис. тих, хто заразилися, одужали понад 833 тис. осіб.

Як повідомлялося, Ізраїль вважається одним із лідерів серед інших країн за темпами вакцинації від COVID-19.

У світі станом на ранок 24 червня зафіксовано понад 180,3 млн випадків зараження коронавірусом, з них понад 3,9 млн летальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-