Польща вводить обов’язковий карантин для туристів з-за меж Євросоюзу

Польща вводить обов’язковий карантин для туристів з-за меж Євросоюзу

Укрінформ
Від опівночі, 24 червня, Польща запроваджує обов’язковий 10-денний карантин для осіб, які приїжджатимуть до країни з-за меж ЄС.

Про це під час пресконференції повідомив у середу заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми відновлюємо карантин за подорожуючих з-за кордону. Він буде обов’язковим для приїжджих із країн, які не належать до Шенгенської зони і які не належать до простору у кордонах ЄС", - заявив Краска.

За його словами, обов’язок карантину запроваджується від опівночі 24 червня. Від нього можуть звільнити після 7-ми днів карантину і після отримання негативного тесту на COVID-19. Він додав, що відтепер не буде можливості звільнитися з карантину в результаті негативного тесту на коронавірус, виконаного упродовж 48-ми годин після перетину польського кордону.

Читайте також: На кордоні з Польщею запрацювали ще три пункти пропуску

За його словами, від обов’язкого карантину звільнятимуться повністю вакциновані особи (двома дозами вакцини або однією дозою вакцини Johnson& Johnson), а також діти до 12-ти років, які перебувають під наглядом вакцинованих батьків.

Краска повідомив, що такі дії мають уберегти поляків від нових, більш заразних штамів коронавірусу, зокрема так званого "індійського” штаму "Дельта".

Як повідомлялося, від опівночі 23 червня Польща запровадила обов’язковий 7-денний карантин для осіб, які прибувають з Великої Британії.

За минулу добу, 22 червня, у Польщі зафіксовано 165 нових випадків інфікування коронавірусом, померли 35 осіб.

Станом на сьогодні в Польщі зроблено вже понад 27 млн щеплень, повністю вакцинованими є більше 11,6 млн осіб.

Фото: PAP/EPA/JEON HEON-KYUN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-