У мережі презентували перший ролик із серії про музеї Львівщини

У мережі презентували перший ролик із серії про музеї Львівщини

Відео
Укрінформ
Львівська ОДА до Міжнародного дня музеїв, який відзначають 18 травня, підготувала серію роликів «Дивуватися. Цінувати. Берегти. Музеї Львівщини». У першому відео представили Львівський історичний музей та музей «Тюрма на Лонцького».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Укрінформ. 

«18 травня – Міжнародний день музеїв. Для Львівщини – це особливе свято, адже кількість і різноманіття музеїв у нашому регіоні вражає. Всіх запрошую не лише до перегляду роликів, але й до відвідин цих музеїв!», – написав Козицький.

Також очільник області коротко розповів, чим особливі музеї, які презентували в першому відео. Зокрема, Львівський історичний музей – один із найстаріших і найбагатших музеїв України. Він заснований 128 років тому й налічує у своїх колекціях понад 370 тисяч предметів, що представлені у 10 експозиційних відділах та секторах.

Читайте також: У Коломиї ремонтують Музей писанкового розпису за програмою «Велике будівництво»

А музей «Тюрма на Лонцького» – колишня в’язниця у Львові, яку використовували в ХХ столітті польська, радянська та нацистська влада. Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів створено 2009 року. В ньому представлені понад 2 тисячі предметів побуту та особистих речей тогочасних в’язнів.

У департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА зазначили, що проєкт включає сім інформаційних роликів, присвячених музеям області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-