На зведення прикарпатського музею-дзбана виділили понад 12 мільйонів гривень

На зведення прикарпатського музею-дзбана виділили понад 12 мільйонів гривень

Велике будівництво
Укрінформ
На Прикарпатті в межах «Великого будівництва» зведуть культурно-мистецький центр «Дзбан», над проєктом якого працювали 9 років. На нього отримали понад 12 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко на своїй сторінці у Фейсбуці.  

«Маємо… туристичні перемоги. 12 788,486 тис. – культурно-мистецький центр «Дзбан» по вул. Миру у с. Старий Косів Косівського району в рамках проєкту «Створення культурно-мистецького туристичного комплексу «Мальований дзбан» у селах Вербовець та Старий Косів Косівського району — нове будівництво», – зазначив Передерко.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2021 року № 297-р "Про інвестиційні програми і проєкти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку".

Як повідомила кореспонденту Укрінформу автор проєкту КМЦ «Дзбан» науковець та майстриня художньої кераміки, голова БО «БФ «Автентика Гуцульщини» Марія Гринюк, замовник будівництва центру – Івано-Франківська ОДА. Проєкт включено у президентську програму «Велике будівництво».

«Для того, щоб усе це здійснилося, було зроблено багато роботи і залучено чимало людей. Я працювала над проєктом 9 років. Нічого схожого я не бачила в Україні. Підтримка уряду означає, що цей проєкт не стане довгобудом», – зазначила Гринюк.

Читайте також: На Прикарпатті створять віртуальну галерею гуцулів

Культурно-мистецький центр «Дзбан» зведуть на території майже 0,5 га біля міста Косів. Сам центр буде у формі дзбану заввишки з триповерховий будинок. У ньому працюватиме мінікінотеатр, гончарні майстерні, конференц-зала та зали для малювання.

«За кошти, які ми виграли на обласному конкурсі, а це 320 тис. грн, ми зробили проєктно-кошторисну документацію центру, розробили два туристичні маршрути, розібрали і зібрали стару хату на території, де буде зведено центр. Тут має працювати музей просто неба», – додала майстриня.

З іншого боку, планують створити комплекс майстерень-крамничок теж незвичайного вигляду.

«У нас є проєкти, майстри, які працюють з деревом, керамікою, працюють чудові ткалі. Тобто ми маємо що показати і до чого кликати людей», – переконана Гринюк.

Читайте також: На Прикарпатті створять десяток нових 3D-турів

Вона зауважила, що культурно-мистецький центр «Дзбан» планують включити до туристичного маршруту «Золоте кільце Карпат».

«Це буде наш туристичний «магніт», а тому він увійде в усі туристичні маршрути на Косівщині», – запевнив Передерко.

Як повідомлялося, на Прикарпатті до президентської програми «Велике будівництво» увійшли 14 об’єктів, на які скерують понад 200 млн гривень.

Фото: Івано-Франківська ОДА, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-