Україна має унікальний момент для розбудови туризму – директор з бізнес-операцій Google

Україна має унікальний момент для розбудови туризму – директор з бізнес-операцій Google

Укрінформ
Попри пандемію та обмеження Україна має унікальний момент для розбудови туристичної галузі.

Таке переконання висловив директор з бізнес-операцій Google у Східній Європі Дмитро Шоломко під час онлайн-презентації Google for Tourism 2020, передає кореспондент Укрінформу.

«Наприкінці 2020 року був підписаний меморандум між Державним агентством розвитку туризму та Google Україна про співпрацю в галузі туризму, насамперед внутрішнього. Ми розуміємо, що навіть коли пандемія закінчиться і ми знову зможемо жити, як до цього звикли, міжнародні подорожі, міжнародний туризм буде дещо складним. Тому на сьогодні для України створився унікальний момент, щоб розбудувати українську туристичну галузь. Також зараз дуже гарний момент для української економіки, щоб піднятися за рахунок внутрішнього туризму, тому що не дуже багато людей можуть подорожувати за кордон, а більше обирають українські туристичні напрямки», – сказав Шоломко.

Він додав, що тепер треба розробити відповідні рішення, привести до ладу інфраструктуру, щоб підготуватися і для внутрішнього туристичного сезону, і для майбутнього зовнішнього, тому що до нас повернуться іноземні туристи. Крім того, використовувати інтернет, який зараз – чи не найголовніша технологія, що дає змогу найбільш активно розвивати туристичну галузь – як внутрішню, так і зовнішню.

Читайте також: Google запускає онлайн-платформу для підтримки туристичного бізнесу в Україні

Зі свого боку директор із взаємодії з органами державної влади Google Україна Олег Якимчук нагадав, що впродовж 2020 року компанія спільно з партнерами змогла реалізувати значні проєкти з цифрової підтримки туристичного сектору в Україні.

«Це і комплексні програми з підвищення цифрових компетентностей, і нові унікальні приклади оцифрування культурної спадщини та природних багатств України. Нам, зокрема, вдалося створити пілотний проєкт оцифрування природних ландшафтів, а саме національних парків України», – сказав Якимчук.

Як додала представниця Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Анастасія Драпалюк, у 2020 році в межах ініціативи «Відкривай Україну» оцифрували 16 національних природних парків.

«Щодо подальшої співпраці в цьому напрямку, то в нас є вісім тисяч об’єктів природно-заповідного фонду. Більшість із них відкриті для відвідування. Якщо вони закриті, то Google показав не тільки їхню красу, а й розказав, що їх не можна відвідувати, бо там природа існує сама для себе. І кожного року ми створюємо ще по 200, 300 нових об’єктів. Це чотири мільйони гектарів, а прагнемо до 10 мільйонів. Ми готові до співпраці в різних сферах, не тільки в популяризації природоохоронної, а й у спільній боротьбі з правопорушеннями», – зазначила Драпалюк.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна офіційно долучилася до угоди про культурні маршрути Ради Європи, спрямованої на формування спільного культурного простору шляхом популяризування європейської ідентичності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-