Україна офіційно приєдналася до угоди про культурні маршрути Ради Європи – Ткаченко

Україна офіційно приєдналася до угоди про культурні маршрути Ради Європи – Ткаченко

Укрінформ
Україна офіційно долучилася до угоди про культурні маршрути Ради Європи, спрямованої на формування спільного культурного простору шляхом популяризування європейської ідентичності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі

«Культурні маршрути» – є одним зі способів європейського культурного співробітництва. Мета ініціативи Ради Європи – показати об’єднання культури і спадщини в єдине ціле та спільно просувати і популяризувати європейську культуру та спадщину. Вона спрямована на формування спільного культурного простору шляхом популяризації європейської ідентичності та приналежності через обізнаність про культурну спадщину. Це все відбувається завдяки транснаціональним маршрутам, які тематично пов’язані", – написав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко розповів, чому державі вигідно інвестувати в креативні індустрії

Він зазначив, що важливим є і політичний аспект, який дає змогу стати лідером у формуванні тих чи інших культурних маршрутів. За словами міністра, тепер Україна в середині загальноєвропейського контексту, а отже має право голосу і вплив на формування наративу, який закладається у ці маршрути.

"Щодо економічного ефекту – його отримують і місцеві громади, і туристичні організації. Для останніх карантинні обмеження поки внесуть свою ложку дьогтю у підвищення статистики в’їзного туризму, але перспектива – чудова", – додав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав закон про приєднання України до європейської Розширеної часткової угоди про культурні маршрути, ухвалений парламентом 16 лютого. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-