Google запускає онлайн-платформу для підтримки туристичного бізнесу в Україні

Google запускає онлайн-платформу для підтримки туристичного бізнесу в Україні

Укрінформ
Компанія Google запускає в Україні нові проєкти, зокрема онлайн-платформу «Google для туризму: розвиток бізнесу онлайн».

Про це повідомила керівник відділу маркетингу Google Україна Наталія Волкова під час онлайн-презентації «Google for Tourism 2020», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми запускаємо програму «Google для туризму: розвиток бізнесу онлайн». Це дасть змогу туристичній галузі опанувати цифрові технології, впроваджувати інновації та ставати сильнішими. Програма розроблена для керівників та власників компаній туристичної галузі та готельно-ресторанного бізнесу», – сказала Волкова.

Вона розповіла, що програма містить 7 тренінгів, кожен поділений на три частини. Перший тренінг відбудеться 20 квітня, а реєстрація розпочинається вже сьогодні, причому зареєструватися можна як на весь курс, так і на окремі теми.

"Курс безкоштовний. Протягом 2021 року ми плануємо прочитати курс тричі і навчити понад 5 тисяч людей", – зауважила Волкова.

За її словами, програма розповість про інструменти Google та інших компаній, тренінги, які читатимуть сертифіковані викладачі, інтерактивні й містять теорію та практику, успішні кейси й питання-відповіді.

Читайте також: Додаток Google Maps направлятиме водіїв екомаршрутами

Водночас поряд з програмою курсів для туристичного бізнесу запускають і онлайн-платформу «Нові цифрові можливості з Google».

«Ця платформа створена для всіх, кому потрібні цифрові навички, щоб розвивати свій бізнес чи кар’єру. Ми прагнемо допомогти, надаючи безкоштовне навчання, інструменти та досвід. Наприклад, власники бізнесу дізнаються, як створити присутність в інтернеті чи покращити її, знайти нових клієнтів, віддалено керувати бізнесом», – зазначила Волкова.

Вона уточнила, що кожен слухач зможе набути нових знань з цифрової грамотності, знайти корисні поради або просто відвідати віртуальні екскурсії Україною.

Своєю чергою голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголосила, що співпраця з компанією Google надзвичайно важлива, бо діджиталізація туристичної галузі – один з пріоритетних напрямків роботи агентства.

«Ми розуміємо важливість кооперації з провідною світовою цифровою компанією. Торік у листопаді ми підписали меморандум про співпрацю, і це стало важливим кроком на шляху до розвитку туристичної галузі та діджитал-трансформації України загалом. З того часу ми організували низку тренінгів та конференцій, активно обмінювалися інформацією та даними для впровадженні інноваційних інформаційних технологій. Ми плануємо і надалі продовжувати цю роботу», – сказала Олеськів.

Читайте також: Культура, туризм та боротьба з фейками: Ткаченко розповів, на чому сфокусується МКІП

Водночас вона зауважила, що за широкого доступу до інтернету по всій території України у нас «досі прослідковується тенденція, що локальні туристичні офіси не вміють правильно працювати з цифровими інструментами».

«Зокрема, вони не використовують всі можливості Google, і тому для нас важливо організовувати спільно з компанією такі цифрові навчання, насамперед для працівників туристичної галузі та органів місцевого самоврядування, які відповідають за цю сферу», – зазначила Олеськів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-