На Буковині через «червону» зону перенесли старт туристичного сезону

На Буковині через «червону» зону перенесли старт туристичного сезону

Укрінформ
У Чернівецькій області через карантинні обмеження перенесли старт туристичного сезону, який планували розпочати в середині квітня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця директора департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук.

«У зв’язку з тим, що Буковина перебуває у «червоній» зоні й ситуація із захворюваністю в області досить нестабільна, туристичний сезон перенесли з квітня на другу половину травня», – повідомила Марчук.

За її словами, щороку у квітні проводили Буковинський туристичний ярмарок, яким розпочинали турсезон. Проте минулого року через карантин цей захід скасували, а цього року сподіваються його організувати вже у травні із дотриманням протиепідемічних заходів.

«Позаминулого року ми запрошували і представників громад, і готельєрів, були туристичні фірми міста. Була концертна програма. Учасники презентували себе, свій туристичний потенціал. Якщо нам дозволить епідемічна ситуація, то плануємо цього року повторити дійство на Соборній площі. Для цього ми співпрацюємо із міською владою, наприкінці тижня проведемо спільну нараду. Там обговоримо план А і план Б, на випадок покращення чи погіршення епідемічної ситуації»,– додала Марчук.

Читайте також: У Чинадіївському замку через локдаун просять про допомогу на утримання будівлі й коней

Також вона зазначила, що найцікавіші туристичні локації області – Дністровський каньйон, пішохідні й веломаршрути в гірських районах, тюльпанові поля тощо – готові приймати відвідувачів із дотриманням протиепідемічних заходів. Але для цього чекають переведення області із «червоної» до «помаранчевої» зони карантинних обмежень.

Як повідомлялося, станом на 6 квітня у Чернівецькій області зафіксували 72 031 випадок інфікування COVID-19. Із них 51 106 пацієнтів одужали, 1 440 людей померли.

В Україні станом на 6 квітня лабораторно підтвердили 1 769 164 випадки COVID-19, з них за добу – 13 276.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-