«Кишенькова Львівщина»: понад десяток пам’яток перенесуть у доповнену реальність

«Кишенькова Львівщина»: понад десяток пам’яток перенесуть у доповнену реальність

Укрінформ
На Львівщині цьогоріч оцифрують 16 знакових пам’яток архітектури області, щоб показати їх у 3D-форматі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА

"Уже за кілька місяців кожен охочий зможе потримати на долоні Свірзький замок, дерев’яну церкву з карпатського села Матків, яка належить до спадщини ЮНЕСКО, а також костел Годовиці, де творив легендарний Пінзель. Цього року 16 знакових пам’яток Львівщини будуть доступні для огляду у форматі доповненої реальності", – йдеться в повідомленні.

Для цього потрібно буде просто навести камеру смартфона на листівку з зображенням будівлі. Оцифрує та відтворить 3D-моделі об’єктів компанія "Скайрон" у межах проєкту "Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження".

Його ініціював департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, партнер – Інститут стратегії культури, а фінансову підтримку надав Український культурний фонд.

Читайте також: На Львівщині для туристів ознакували 420 кілометрів шляхів

"З 2016 року ми плекали ідею створити листівки, за допомогою яких у доповненій реальності можна буде побачити будівлі у 3D. Однак схожих проєктів в Україні ще не було, тож порад не було у кого питати. Методом спроб і помилок через 3 роки ми втілили ідею в життя і випустили перший наклад 3D AR-поштівок з 24 пам’ятками Львова. Згодом були й інші міста. А тепер ми нарешті отримали нагоду оцифрувати пам’ятки Львівщини", – розповів співзасновник компанії "Скайрон" Юрій Преподобний.

Торік у межах проєкту "Кишенькова країна" Скайрон оцифрувала по одній пам’ятці у всіх областях України. Вони, а також пам’ятки Києва, Харкова та Одеси стали частиною додатку PocketCityAR.

Окремі проєкти було реалізовано у Чорткові та Комарно. Цього року до додатка PocketCityAR додадуть і пам’ятки Львівської області – так з’явиться "Кишенькова Львівщина".

Як повідомляв Укрінформ, проєктом "Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження" заплановано напрацювати комплексні програми ревіталізації для 16 пам’яток культурної спадщини Львівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-