Світ на карантині: на що звертати увагу, плануючи авіапереліт

Світ на карантині: на що звертати увагу, плануючи авіапереліт

Укрінформ
Обираючи маршрут повернення на Батьківщину, українці повинні уважно вивчити умови перельоту, які пропонують авіакомпанії.

На це звертають увагу українські дипломати у бесіді з кореспондентом Укрінформу в ФРН.

Зазначається, що до консульських установ останнім часом звертаються громадяни, які не змогли вилетіти з третьої країни до пункту призначення в Україні, якщо маршрут передбачав пересадку в одному з німецьких аеропортів (або аеропортів інших країн ЄС). Фактично це стосується пасажирів лоукостерів.

Слід мати на увазі, що такі бюджетні компанії в принципі не надають послуги польотів з пересадкою, а продають фактично два квитки. Тобто, з правової точки зору, це переліт до Німеччини, а після цього - в Україну.

Читайте також: Україна змінила правила в’їзду для іноземців: що заборонено

Водночас компанії, які не належать до категорії бюджетних, надають послуги транзиту. В умовах пандемії (особливо) перебування в спеціальній зоні без виходу з зони безпеки аеропорту не повинно перевищувати 24 години, і пасажир не має переходити на прикордонну та митну територію ФРН. Відповідно, до нього не застосовуються й карантинні заходи країни.

Читайте також: Чорногорія змінила правила в'їзду для туристів з України

Дипломати закликають співгромадян уважно вивчати умови надання послуг компаніями-перевізниками. Приміром, на сайті компанії WizzАir чітко вказано, що «Wizz Air не виконує сполучні рейси і не може полегшити пересадку пасажирів або їх багажу на інші рейси (незалежно від того, виконуються Wizz Air або іншими перевізниками)». Зазначається, що з цієї причини компанія не несе відповідальність за будь-які пропущені подальші рейси, і якщо людина забронює кілька рейсів Wizz Air у той самий день, вони не розглядаються як перельоти з пересадкою.

Читайте також: Нові правила в'їзду до Єгипту набувають чинності вже завтра

МВС ФРН уточнює, що транзит через Німеччину дозволений для громадян третіх країн.

Нагадаємо, що Україна входить, за визначенням МЗС ФРН, наразі до «червоного» списку країн з високим рівнем епідеміологічної небезпеки. Громадяни України, як і інших третіх країн (не членів ЄС, держав Шенгенської зони та Великої Британії), не можуть подорожувати до Німеччини, включно з біометричними паспортами, за винятком окремих визначених випадків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-