Зеленський закликає українців менше їздити за кордон і розвивати внутрішній туризм

Зеленський закликає українців менше їздити за кордон і розвивати внутрішній туризм

Укрінформ
Через поширення коронавірусу у світі Президент Володимир Зеленський закликав українців здійснювати менше закордонних візитів та зосередитися на внутрішньому туризмі.

Про це він сказав 5 березня під час відвідання медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області, де завершилася обсервація евакуйованих з китайського міста Ухань українців та іноземних громадян, інформує пресслужба глави держави.

"У порівнянні з багатьма країнами Європи у нас найменша кількість цих випадків, і ми це контролюємо. У нас прекрасна країна, у нас багато місць, де можна нормально відпочити, доки ця історія завершиться", – зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я 5 березня завершило обсервацію евакуйованих з КНР громадян України та громадян 8 країн. За результатами лабораторних досліджень, у жодного громадянина, який перебував в обсервації в медцентрі "Нові Санжари", не виявлено ані зараження Covid-19, ані підозр на нього.

Читайте також: Зеленський — евакуйованим: Ви запам’ятаєте Нові Санжари на все життя

45 українців та 27 іноземних громадян (з Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Сальвадору, Казахстану, Ізраїлю, Чорногорії, Панами) були доправлені до України 20 лютого літаком авіакомпанії Sky Up з китайського міста Ухань та розміщені в обсервації у медичному центрі Нацгвардії в селищі Нові Санжари. Загалом на обсервації перебували 94 людини - включно з екіпажем та супроводжуючими особами.

До них у двотижневій обсервації 20 лютого приєдналася і тодішній міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

У світі станом на ранок 5 березня 2020 року було зареєстровано 95 416 випадків захворювання Covid-19, з них 3285 закінчились смертю, а 53 278 (55,6%) осіб одужали.

За межами Китаю зафіксовано 14 850 випадків у 74, крім України, країнах світу.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-