Дрогобич працює над

Дрогобич працює над "нафтовою" мапою для туристів

Укрінформ
Нову туристичну мапу, яка розповідатиме про "нафтові" локації міста, створять у Дрогобичі, що на Львівщині.

Незвичайний путівник планують презентувати вже наприкінці березня, повідомляє  Zruchno.Travel із посиланням на директора місцевого туристичного інформаційного центру Ігоря Чаву.

"Вам, напевно, відомо, що в XIX столітті промислова розробка нафтового родовища в місті Борислав (розташований за 13 кілометрів від Дрогобича – ред.) давала близько 4% світового видобутку нафти. І це дуже позначилося на нашому регіоні, а зокрема на нашому місті. У Бориславі вівся безпосередньо видобуток нафти, а Дрогобич був адміністративним і політичним центром. Багато будинків у місті з’явилися саме завдяки "чорному золоту", – розповів Чава.

Читайте також: У Дрогобичі почне працювати школа амбасадорів міста

На "нафтову" мапу Дрогобича буде нанесено близько 30-50 об’єктів, пов’язаних із цією стороною історії міста. Крім саме маршруту й позначених локацій, мапа коротко розповість про кожен із об’єктів. Новинка буде доступна двома мовами – українською та польською. Пізніше планується перекласти її й англійською. В майбутньому, якщо нафтовий туризм буде цікавим для гостей міста, ТІЦ планує й створення путівника з більш розширеною інформацією про об’єкти.

"Не можу поки розкрити всі карти – скажу тільки, що ця мапа буде сильно відрізнятися від усіх туристичних мап, які ви бачили раніше. "Нафтова" мапа, крім іншого, даватиме туристу знижку в одному з найкращих ресторанів міста, який розташований на вулиці, що з’явилася завдяки нафтовим магнатам", – анонсував директор ТІЦ.

Читайте також: Дрогобич відкриє турсезон із новою площею та фестивалем ковбаси

Чава також зазначив, що цьогоріч Дрогобич стане учасником конференції "Нафтова спадщина діяльності Ігнація Лукасевича". Конференція стане частиною великого проєкту, який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна.

У межах проєкту заплановано створення мультимедійного путівника місцями, пов’язаними з діяльністю Лукасевича (Україна й Польща), а також розробка нового туристичного маршруту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-