У Дніпрі

У Дніпрі "Ніч музеїв" розгорнеться на п'яти локаціях

Відео
Укрінформ
У Міжнародний день музеїв у Дніпрі до участі в акції "Ніч музеїв" долучаться п’ять місцевих музеїв. Наймасштабніше "ніч" проходитиме у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. Яворницького.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького. 

"Наш історичний музей був першим у м. Дніпро, хто долучився до загальноєвропейської акції "Ніч музеїв". Наразі участь в акції беруть вже п’ять дніпровських музеїв: "Літературне Подніпров’я", технічно-історичний музей "Машини часу", Дніпропетровський художній музей, Музей українського живопису", - зазначила завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького Олександра Мурадова.

Вона нагадала, що цьогоріч дніпровський музей святкує 170-річчя. Цій темі, розкриваючи таємниці музейної роботи, присвятять театралізовану екскурсію "НЕбуденні музейні історії", гру "Хто ти в музеї?", музейні передбачення. Крім того, буде змога зазирнути в історичну крамничку та Музейний експериментальний цех.

Читайте також: У Вінниці на День Європи влаштують "Музейне безсоння"

"Наша "Ніч музеїв" занурить відвідувачів у цікаву та захопливу історію краю: "Манливий світ Еллади", "Люті козаки Запорізької Січі, блиск і морок XVIII ст.", "Шляхами великої забутої війни: 1914-1918 рр.", "Держава без території: українці в еміграції в 1920-30 роках". "Ніч музеїв" – це справжнє незвичайне дійство, що робить музей відкритим, близьким, цікавим та зрозумілим. Саме в форматі такого заходу у нас є можливість запропонувати відвідувачам яскраву візуалізацію історії, витриману у науково-просвітницькій лінії", - впевнена Мурадова.

"Ніч музеїв" розпочнеться у Дніпрі о 17 годині 18 травня на музейній площі цікавими майстер-класами від нового партнера – молодіжної творчої майстерні "Арт-Мост".

"Ніч музеїв" – міжнародна акція, яка дає змогу оглянути музейні експозиції вночі, зазвичай приурочена до Міжнародного дня музеїв. У цю ніч більшість музеїв відкрито для відвідувачів після заходу сонця і майже до ранку. Основна мета акції – показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-