У Вінниці на День Європи влаштують

У Вінниці на День Європи влаштують "Музейне безсоння"

Укрінформ
У Вінниці в межах Всеєвропейської акції "Ніч музеїв" та з нагоди Дня Європи влаштують "Музейне безсоння".

Про це повідомляється на офіційній сторінці Вінницького обласного краєзнавчого музею у Facebook

"Раз на рік, у межах Всеєвропейської акції "Ніч музеїв", в ніч з 18 та 19 травня музеї світу запрошують до своїх експозицій. Ось і ми здивуємо наших відвідувачів незвичайними екскурсіями та подаруємо незабутні враження. У таємничій нічній атмосфері стародавніх Мурів з 20 години вечора 18 травня до 2 години ночі 19 травня на Вас чекають цікаві інтерактивні екскурсії з елементами театралізації та гри виставками та експозицією з презентацією тематичних екскурсій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час "Музейного безсоння" музейники запропонують відвідувачам інтерактивні екскурсії "Мамонт Вінні та його друзі" та "Археологічні мандри". А для уважних відвідувачів проведуть вікторину "Музей Terra Incognita" та вручать невеликі подарунки.

Читайте також: У Вінниці створили путівник із топ-10 туристичних локацій

Працюватимуть і кілька тематичних виставок. Зокрема, про те як цілі покоління жили без цифрових технологій, гості матимуть змогу дізнатися на виставці "Життя без смартфона". А на виставці "Легенди чаювання" будуть представлені посуд та столові аксесуари різних країн й часів, мистецькі твори та книги за темою чаювання, колекція самоварів й підстаканників з фондових збірок вінницьких музеїв, приватних колекцій та Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва. Її родзинкою стане участь відвідувачів у сервіруванні чайного столу та розкриття секретів розпалювання самовара.

До того ж, організатори обіцяють вразити виставкою авторських рельєфів заслуженого майстра народної творчості Юрія Дяченка "Різьблений літопис України". В експозиції відвідувачів зустрічатимуть гості з минулого: трипільська жінка з ІV тис. до н.е., українка-подолянка, гордовита дворянка та чарівна міщанка з ХІХ ст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-