Деревні янголи й селфі-точки: в Дрогобичі створять музей просто неба

Деревні янголи й селфі-точки: в Дрогобичі створять музей просто неба

Укрінформ
На Львівщині в межах туристичної стратегії "Дрогобич – місто щасливих людей" створять вуличний музей. 

Як розповів керівник Дрогобицького ТІЦ Ігор Чава в інтерв’ю Zruchno.Travel, кілька експонатів музею вже встановлено.

"Насправді вуличний музей – це не один, а цілий ряд міських туристичних проектів. Кожен експонат вуличного музею – це об’єкт, який відкритий і доступний кожному, об’єкт, який має свою унікальну історію. Так, в приміщенні однієї з міських кав’ярень встановлений перший експонат вуличного музею – телефон в стилі ретро 20-х років минулого століття, який можна використовувати за призначенням. Тепер телефонний апарат доповнений інформаційною табличкою, виготовленою в концепті брендингу міста (текст дублюється англійською мовою)", – зазначив Чава.

Другий експонат вуличного музею – художня композиція, яка розміщена безпосередньо на стовбурах дерев. У День міста жителі Дрогобича створили три деревні янголи, які тепер оберігають місто.

Крім того, одним із експонатів музею став мурал, створений минулої осені.

Читайте також: У краєзнавчому музеї Житомира влаштують селфі-день

"А 22 грудня в Дрогобичі запалили гасовий ліхтар. Тепер він всім нагадуватиме про те, що Дрогобич був одним з перших міст в Європі, де для освітлення вулиць використовувався гас. Ми приурочили презентацію цього об’єкта до Дня зимового сонцестояння – наш ліхтар допоміг зробити трішки довшим найкоротший день у році. Цей експонат, як і більшість інших, інтерактивний. Туристи зможуть власноруч запалювати вуличний ліхтар. Наступним експонатом стане вуличний гідрант, який ми встановимо на площі Ринок", – сказав керівник ТІЦ.

Проект реалізовується за власні кошти туристичного інформаційного центру. Так, в ТІЦ проводяться платні лекції на різні теми за участю експертів туристичної галузі – кошти йдуть на реалізацію того чи іншого проекту. Крім того, проекти допомагають реалізовувати місцеві підприємці.

"Зараз працюємо над створенням "селфі-точок" в місті. Уже розробили онлайн-мапу, на якій вказані координати місць, ідеальних для селфі. На цих локаціях туристи знайдуть спеціальні жовті "селфі-трикутники", які допоможуть зробити суперселфі! Реалізовувати проект нам допомагає місцевий бізнес", – додав Чава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-