Гельсінкі готується до відкриття нової атракції

Гельсінкі готується до відкриття нової атракції

Фото
Укрінформ
На початку грудня в центрі Гельсінкі з нагоди 101-ї річниці незалежності Фінляндії відкриють нову Центральну бібліотеку Oodi ("Ода").

Вона стане однією з найбільших в регіоні Північної Європи, повідомляє Turist.ee.

Триповерхова будівля бібліотеки стане потужним доповненням до культурно-медійного простору району Тееленлахті, до якого входять Будинок музики, палац "Фінляндія", приголомшливий приклад архітектури XXI століття - Sanoma House - і музей сучасного мистецтва Kiasma.

За словами керівників місцевої міськуправи, нова бібліотека має стати будинком книги й джерелом знань для жителів і гостей Гельсінкі. Крім того, сама будівля має стати ще однією визначною атракцією фінської столиці: в архітектурі Oodi перегукуються сучасні тенденції та класичні традиції фінського дерев'яного зодчества.

Будівництво вартістю близько 100 мільйонів євро почалося 2012 року, роботами керувало архітектурне бюро ALA Architects.

Читайте також: Українські святині у Вільнюсі увійшли до Топ-100 країн Балтії

У бібліотеці можна буде не лише почитати книги або познайомитися з новинками світової літератури, а й відпочити в кафе, взяти участь у майстер-класах, конференціях, лекціях і семінарах. Тут же працюватиме окрема дитяча кімната, інфопункт, приміщення для прийому старих книг. Частину приміщень здаватимуть під студії та офіси.

Родзинкою будівлі стане панорамний майданчик, з якого за гарної погоди можна буде помилуватися романтичними краєвидами парку Тееленлахті та центральної частини міста.

Бібліотека працюватиме без вихідних з самого ранку до пізнього вечора. За прогнозами, Oodi щорічно відвідуватиме до 2,5 мільйона осіб.

Центральна бібліотека Гельсінкі Oodi відкриється 5 грудня, напередодні Дня незалежності Фінляндії.

Ілюстрації: ALA Architects

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-