Тернопіль дивуватиме туристів макетами різдвяних шопок

Тернопіль дивуватиме туристів макетами різдвяних шопок

Укрінформ
Своєрідну новорічно-різдвяну "родзинку" починають готувати для гостей та жителів міста в Тернополі.

Йдеться про оригінальні макети шопок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже найближчої суботи стартує традиційний міський конкурс на кращий макет різдвяної шопки "Різдвяне диво". У ньому попереднього вже зголосилося взяти участь понад 50 установ, закладів, церковних громад і парафій міста. За допомогою засобів народного декоративно-ужиткового мистецтва хочемо привернути увагу туристів, мешканців Тернополя та області до пізнання різдвяних народних традицій", - сказав кореспонденту агентства начальник міського управління культури й мистецтв Олександр Смик.

Читайте також: Тернопільщина запропонувала туристам унікальну інтерактивну мапу

За його словами, в конкурсі братимуть участь автори без вікових обмежень. Кожен з них зможе презентувати як одну, так і кілька різдвяних шопок розміром не більше 70 см, виготовлених із різноманітних матеріалів.

Торік у фіналі конкурсу "Різдвяне диво" в експозиції у середмісті Тернополя було презентовано понад 80 оригінально оформлених шопок із дерева, паперу, печива, тканини, кераміки, пластиліну й навіть з овечої шерсті.

Конкурс різдвяних шопок триватиме у Тернополі до 14 січня, після чого буде обрано кілька найкращих композицій, переможці яких отримають грошові винагороди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-