Селфі зі стародруками: на Львівщині з'явилася унікальна атракція

Селфі зі стародруками: на Львівщині з'явилася унікальна атракція

Укрінформ
У с. Скнилів на Львівщині в музейному комплексі "Краєзнавча бібліотека Анатолія Недільського" відкрили Музей стародруків.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. 

"Однією з основних концепційних засад цієї виставки стародруків є вільний доступ до експонатів, до артефактів. Їх можна брати в руки, перегортати, читати, навіть робити селфі. Моє завдання – зацікавити молодь, щоб якомога більше людей відвідало цей музей", – розповів ініціатор створення нового музею Анатолій Недільський.

Львів'янин збирав свою колекцію 20 років і саме тепер вирішив показати її людям. Серед експонатів – книги 16-18 ст. Деякі з них – у єдиному екземплярі. Реліквії Анатолій Недільський купував у клубі колекціонерів, деякі зі стародруків йому приносили небайдужі люди.

Читайте також: Музей "Сколівщина" з'явився на Львівщині

Книги, представлені в експозиції, написані польською, французькою, латинською чи старослов’янською мовами. Приміщення музею не схоже на класичне сховище у бібліотеці, тут можна доторкнутися до історії.

"Унікальність полягає в тому, що це перша в Україні приватна збірка стародруків, бібліотека, яка відчинена для загалу, є безкоштовною, і будь-хто зі школярів, з дорослих людей, які мають до того інтерес, можуть прийти, взяти книгу, подивитися, запитати, про що в ній йдеться, в самого пана Анатолія", - розповів колекціонер Василь Галамай.

Фото: oblrada.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-