Українські вузькоколійки мають культурну й туристичну цінність – Омелян

Українські вузькоколійки мають культурну й туристичну цінність – Омелян

Укрінформ
Українські вузькоколійні залізниці, які сполучають невеликі містечка, водночас становлять культурну й туристичну цінність.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав під час відкриття фотовиставки "Врятуємо вузькоколійки України" в кулуарах Верховної Ради, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Вузькоколійки не тільки сполучають між собою невеличкі містечка України, а й мають культурну і туристичну цінність, без них складно уявити життя людей та транспортні сполучення в окремих регіонах України. Дуже радий, що саме така виставка відкривається сьогодні у стінах українського парламенту", - сказав Омелян.

Міністр зауважив, що повага до традицій і історії української залізниці не може бути запереченням необхідності її реформування.

Читайте також: У Карпатах знімають фільм про Вигодську вузькоколійку

"Я ще раз наголошую, що Укрзалізниця вимагає реформи. Наразі все в руках керівництва товариства, яке має змінити якість пасажирських і вантажних перевезень. Для цього у керівництва достатньо повноважень, також має вистачити бажання і волі. Водночас тільки схвалення нового закону про залізничний транспорт, який відкриє колії для приватної тяги, є дійсно реформою, яка виведе українську залізницю на новий ступінь розвитку", - наголосив урядовець.

Фотовиставка "Врятуємо вузькоколійки України" присвячена сучасному стану трьох вузькоколійних залізниць України з пасажирським рухом (Антонівка – Зарічне у Рівненській області, Берегово – Хмільник – Виноградово у Закарпатській області та Рудниця – Гайворон – Голованівськ у Вінницькій та Кіровоградській областях. Виставку відкрито в кулуарах Верховної Ради з нагоди Дня залізничника України.

Фото: rivne.travel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-