На Балі можна побачити

На Балі можна побачити "хвилю" з викинутих шльопанців

Фото, відео
Укрінформ
Щоб привернути увагу суспільства до проблеми забруднення океанів пластиком, німецька художниця-активістка Лііна Клаусс створила на Балі масштабну яскраву інсталяцію з 5 тисяч викинутих на берег шльопанців.

Арт-об'єкт під назвою "5000 втрачених підошв", виготовлений у формі райдужної хвилі, можна побачити на вході до пляжного клубу Potato Head на курорті Семіньяк аж до кінця сезону 2018 року, пише Lonely Planet.

Усі використані для інсталяції шльопанці художниця та її помічники зібрали на західному узбережжі Балі. Знадобилося шість прибирань пляжів, перш ніж Клаусс почала створювати арт-об'єкт. На роботу у неї пішло кілька тижнів. Як кріплення вона використовувала нитку з розплавлених ковпачків від пластикових пляшок.

Читайте також: Британський дайвер показав "пластиковий" океан

"Я хотіла б, щоб люди поглянули по-іншому на те, що ми вважаємо "сміттям". Все, що ми викидаємо, повертається до нас через повітря, яким ми дихаємо, воду, яку ми п'ємо, і ґрунт, в який ми саджаємо рослини й на якому вирощуємо худобу. Пляжні шльопанці - лише приклад того, як нераціонально ми витрачаємо матеріали і як можемо використовувати те, що вважаємо непотрібним", - пояснила автор.

Художниця зробила вибір на користь шльопанців, тому що такі особисті речі якнайкраще, на її думку, дають змогу продемонструвати безпосередній зв'язок повсякденного життя кожної людини і забруднення океанів.

"Врешті-решт, глобальне забруднення пластиком провокують не якісь "інші", а кожен із нас", - наголосила Клаусс.

Фото: Potato Head Beach Club, Liina Klauss

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-