Затока готується прийняти близько 3 мільйонів туристів

Затока готується прийняти близько 3 мільйонів туристів

Укрінформ
Цьогоріч на пляжах курортної Затоки, що на Одещині, очікують майже втричі більше відпочивальників, ніж їх було в 2017-му.

Як повідомив в інтерв’ю Zruchno.Travel селищний голова Затоки Василь Звягінцев, завдяки низці заходів курорт планує значно збільшити показник відвідуваності, який минулоріч становив трохи більше одного мільйона туристів.

"У цьому сезоні чекаємо близько трьох мільйонів відпочивальників, хоча минулоріч показник був більш ніж наполовину нижчим та становив 1,1 мільйон туристів. Ми запросили п'ять великих телекомпаній, щоб показати наші зміни, поліпшення і те, що ми готові до надання туристичних послуг. Тепер чекаємо майже втричі більше гостей", – зазначив Звягінцев.

За словами селищного голови, більшість пляжів уже готові до напливу відпочивальників. Також вподовж останніх місяців місцевій владі вдалося вирішити низку інших проблем.

"Наші найболючіші місця в організації туризму – це освітлення, водопостачання й каналізація. Щодо водопостачання ми провели ревізії свердловин, збільшили видобуток води вдвічі та розпочали будівництво двох нових свердловин, які будуть введені в експлуатацію з 1 липня. Щодо світла – додали трансформаторні пости для того, щоб безперебійно постачати електроенергію по всій території курорту. Наші бази відпочинку, пансіонати і здравниці розвиваються, тому споживання електроенергії збільшується. Дороги також відремонтували. Загалом, готові зустрічати туристів", – запевнив Звягінцев.

Читайте також: Київ збирається прийняти на 2 мільйони туристів більше, ніж торік

Поки що не вирішеною залишається проблема очищення стоків у Затоці. Реконструкцію очисних споруд планують розпочати лише з вересня. За словами селищного голови, на перший етап робіт виділено 15 мільйонів гривень, а загальна вартість становить до 25 мільйонів. Натомість вже зараз ведеться боротьба з комарами, які щороку докучають відпочивальникам.

"Наступного тижня буде проведена обробка очеретів, прилеглих до Затоки з боку лиману і озера, щоб зменшити кількість комах, які заважають відпочинку. Робимо все це за бюджетні гроші. Крім того, приватні бази відпочинку теж обробляють свої території", – уточнив Звягінцев.

За його словами, громадський порядок на курорті цьогоріч охоронятимуть 30 поліцейських і 70 військовослужбовців Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-