Рівненщина розширить межі культурного шляху Європи

Рівненщина розширить межі культурного шляху Європи "Віа Регіа"

Укрінформ
У Рівненській області планують взятися за розширення європейських культурних шляхів.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 

"Щоб обговорити можливості розширення культурного шляху "Віа Регіа" на території Рівненщини, в облдержадміністрації зустрілися заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та координатори проекту – Юрген Фішер та Карлін Фішер. Нагадаємо, "Віа Регіа" – назва найстарішого та найдовшого (4,5 тис. км) сухопутного зв'язку між Східною і Західною Європою, який поєднує 8 держав, у тому числі й Україну. Цей сучасний Європейський транспортний коридор отримав статус офіційно визнаного Радою Європи культурного шляху в 2006 році і називається "Віа Регія - культурний шлях Ради Європи", – йдеться в публікації.

Як розповіла Світлана Богатирчук-Кривко, перше знайомство Рівного з "Віа Регіа" відбулося ще 2004 року, коли розпочалася співпраця із обласним краєзнавчим музеєм. Надалі його учасниками стали міста Острог та Дубно.

Читайте також: Біля Тунелю кохання облаштують весільний перон-павільйон

"Ми радо вітаємо пропозицію розширення культурних шляхів. І пропонуємо долучити до них такий туристичний продукт, як "Медове коло", а також маршрут перебування на Рівненщині французького письменника Оноре де Бальзака. Його шлях до коханої Евеліни Ганської, як відомо, пролягав через наші міста Радивилів та Дубно. Ці території можуть стати ділянками туристичного, літературного та музейного співробітництва", - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

"Культурні маршрути" – частина широкої мережі, яка сприяє співпраці між національними, регіональними та місцевими органами влади, широким колом асоціацій і економічними суб’єктами.

"Наша співпраця досить тривала. І ми хочемо вийти на новий рівень розвитку "Віа Регіа". Наступні 2-3 роки наша організація буде концентрувати свою діяльність на Україні, особливо туристичному напрямку, аби краще висвітлити вашу країну в очах іноземців", - зазначила Карлін Фішер.

Читайте також: На Рівненщині туристи активно стають власниками "Паспорта мандрівника"

У свою чергу Юрген Фішер додав, що Рівненська область є ядром культурного шляху, що проходить в Україні, тому його варто розвивати в цьому регіоні. І якщо область стане учасником шляху, то й усі містечка в такий спосіб долучаться до нього.

Під час зустрічі домовилися про видання спільного напрацювання – туристичного журналу, який міститиме безліч історій про об’єкти області, що зацікавлять людей подорожувати Рівненщиною.

Альманах планують розповсюдити серед бібліотек області та пропонувати в туристично-інформаційних офісах.

Ілюстрація: viaregia.podkarpacie.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-