У Піднебесній археологи знайшли артефакти віком 4000 років

У Піднебесній археологи знайшли артефакти віком 4000 років

Укрінформ
Понад 500 артефактів, вік яких становить близько чотирьох тисяч років, виявили вчені під час розкопок у провінції Хейлунцзян на північному сході Китаю.

Розкопки проводилися на території стародавніх руїн Хунхе, розташованих уздовж річки Неньцзян поблизу міста Цицикар, пише Xinhua.

Як повідомив заступник директора інституту культурної спадщини провінції Чжан Вей, серед знахідок - глиняний посуд, вироби з каменю й кісток, різні посудини і знаряддя праці.

Руїни епохи неоліту було виявлено в цьому районі після того, як місцеві археологи знайшли тут дві стародавні гробниці, де в період з 2004 по 2009 роки було виявлено фрагменти глиняного посуду.

Читайте також: У Піднебесній знайшли 2000-річний алкогольний напій

Результати розкопок, які стартували 2013 року, дозволили спростувати припущення про те, що племена гомінідів, які жили на північному заході Китаю, не мали великих постійних стоянок.

Крім того, на місці руїн було знайдено кільцеподібні траншеї, схожі на фортечні рови, які, швидше за все, використовувалися для оборонних цілей, що в свою чергу свідчить про відносно активну життєдіяльність та наявність міжплемінних конфліктів на той період.

"Ці відкриття надали докази для досліджень життєдіяльності людини в пізній неолітичний період у північно-східному Китаї", - наголосив Чжан Вей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-