Близько 30 млн українців щороку подорожують країною - Мінекономрозвитку

Близько 30 млн українців щороку подорожують країною - Мінекономрозвитку

Укрінформ
Щороку в мандрівку Україною відправляються близько 30 млн громадян країни як для відпочинку, так і з метою ділового туризму.

Про це повідомив Укрінформу в кулуарах Міжнародної туристичної виставки UITT "Україна - подорожі й туризм" заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Михайло Тітарчук.

"За даними мобільних операторів, щороку Україною подорожують близько 30 млн українців як з метою відпочинку, так і з метою ділового туризму", - сказав Тітарчук.

За його словами, у 2018 році завдяки приходу лоукост-перевізників збільшиться кількість іноземних туристів в Україні.

Тітарчук також повідомив, що цього року Україна активно запрошуватиме гостей з країн-сусідів, оскільки саме звідти, за статистикою Державної прикордонної служби, приїздить найбільше туристів.

Читайте також: Туристів до України приваблюватимуть презентацією

Зі свого боку, керівник проекту UITT Юлія Желдак повідомила Укрінформу, що цього року на міжнародній туристичній виставці представлено 37 міст та регіонів України, що є рекордом за усі роки існування заходу. За її словами, експозиція українських регіонів займає 250 м кв. виставкової площі, що також є рекордним показником.

"На відміну від минулого року, українські міста та регіони замовляють значно більшу площу стендів та активніше промотують свої туристичні можливості", - зазначила вона.

Найбільші експозиції на виставці мають Одеська, Тернопільська, Івано-Франківська та Закарпатська області, а також місто Дніпро.

Цього року на виставці активно рекламуються південні регіони України - Херсонщина, Одещина та Миколаївщина.

Читайте також: На виставці UITT "Україна - подорожі та туризм" представлять 37 міст і регіонів

У рамках виставки буде проведено конференцію з розвитку гастрономічного туризму, а також круглий стіл щодо створення інфраструктури у національних природних парках України.

Загалом учасниками виставки є туроператори та готелі з 25 країн світу, загальна виставкова площа становить близько 9 тис. м кв.

Як повідомляв Укрінформ, 24-та Міжнародна туристична виставка UITT-2018 "Україна - подорожі й туризм" триває в Києві з 28 до 30 березня. Цьогоріч у заході беруть участь 366 компаній з Албанії, Болгарії, Греції, Грузії, Єгипту, Ізраїлю Індії, Італії, Іспанії, Китаю, Кіпру, Куби, Мальти, Мальдівської Республіки, Малайзії, Марокко, Словаччини, Словенії, США, Палестини, Туреччини, Тунісу, України та Шрі-Ланки. Туристичні маршрути України представлені на стендах учасників із 36 міст та регіонів нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-