У Києві можна помацати Колізей і статую Свободи

У Києві можна помацати Колізей і статую Свободи

Відео
Укрінформ
У киян і гостей столиці з'явилася змога відчути на дотик понад два десятки українських і світових архітектурних пам'яток – в музеї "Третя після опівночі" відкрилася виставка в темряві "Невидима архітектура".

Про це повідомляється на сторінці музею в Facebook

"На виставці "Невидима архітектура" ви зможете вгадати на дотик і слух найвідоміші пам'ятки архітектури: Пізанську вежу, Колізей, Золоті Ворота чи, наприклад, статую Свободи. Виставка приурочена до річниці роботи музею в темряві "Третя після опівночі", - йдеться в дописі.

За словами організаторів, виставка орієнтована як на зрячих, так і на людей з вадами зору: перші зможуть подивитися по-новому на старі речі, а для других – це можливість дізнатися, який вигляд мають ті чи інші відомі споруди.

На екскурсії відвідувачів супроводжуватимуть незрячі гіди, в яких гостро розвинені дотик і слух. "Навіть якщо ви боїтеся темряви, гід навчить вас орієнтуватися в просторі, довіряти своїм почуттям і розповість цікаві факти про експонати", - запевнили представники закладу культури.

Читайте також: На Волині створять 3D-модель замку Любарта

Музей "Третя після опівночі" – перший в Україні, в якому працюють незрячі гіди, а всі екскурсії відбуваються в абсолютній темряві. Головна мета – показати відвідувачам, що відчувають незрячі люди, й водночас допомогти таким людям із працевлаштуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-