Чавушоглу запевняє, що Туреччина – безпечна для туристів

Чавушоглу запевняє, що Туреччина – безпечна для туристів

Укрінформ
Керівництво Туреччини запевняє, що країна є абсолютно безпечною, і закликає німецьку владу скасувати рекомендації для туристів не їхати в Туреччину.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу перед переговорами з німецьким колегою Зігмаром Габріелем у Берліні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Зараз у Туреччині ситуація набагато краща. Туреччина сьогодні анітрохи не менш безпечна, ніж будь-яка європейська країна, це стосується і Стамбула, й Анталії. Було б добре, якби МЗС (Німеччини) переглянуло свої рекомендації і сформулювало їх по-новому", - сказав Чавушоглу.

Зі свого боку глава німецького МЗС зазначив, що Туреччина залишається одним з найулюбленіших місць відпочинку для німецьких туристів. Проте, нагадав він, після спроби путчу в країні було запроваджено особливий режим, проводилися арешти, тому були побоювання щодо німецьких громадян, особливо людей з подвійним громадянством.

Габріель наголосив, що у міру того, як змінюється ситуація, МЗС постійно оновлює свої рекомендації для тих, хто вирушає в Туреччину.

Читайте також: Перемир'я в Сирії: Анкара хоче виняток для "боротьби з терором"

Як повідомляв Укрінформ, відразу після спроби перевороту німецьке МЗС розмістило на своєму сайті рекомендації, в яких категорично не рекомендувало своїм громадян їхати в Туреччину як на відпочинок, так і з діловими поїздками. Були кілька випадків, коли громадян ФРН затримували без причини в аеропортах.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у Берліні візьме участь у Міжнародній туристичній виставці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-