На Одещині створять нові заказники й природні парки

На Одещині створять нові заказники й природні парки

Укрінформ
Фахівці обласного департаменту екології та природних ресурсів та восьми райдержадміністрацій Одеської області створять упродовж 2018-2020 років 12 нових заповідних об'єктів і територій природно-заповідного фонду загальною площею майже 30 тисяч гектарів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА з посиланням на керівника департаменту Ірину Шатохіну.

"Зараз ведуться підготовчі роботи, в тому числі встановлюються межі територій, для створення на базі водного, лісового, природно-заповідного фондів Одеської області 12 заказників, природних парків та інших об’єктів і територій у межах Арцизького, Березівського, Біляївського, Ізмаїльського, Овідіопольського, Лиманського, Ренійського і Тарутинського районів", - зазначила Шатохіна.

За її словами, метою формування й узаконення таких об'єктів і територій є збільшення площ і збереження цінних природних комплексів на території 30 тисяч гектарів.

Читайте також: На Одещині запустять пілотний агрокластер, де розвиватимуть сільський туризм

Станом на 23 лютого на території Одещини налічується 123 об'єкти території природно-заповідного фонду загальнодержавного і місцевого значення загальною площею майже 160 тисяч гектарів.

"Цей фонд зараз становить усього чотири з половиною відсотка від загальної площі регіону. Завдяки створенню ще 12 об'єктів показник "заповідних територій" сягне 5,4% і наблизиться до середньоукраїнського", - додала Шатохіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-