У Києві відбудеться фестиваль екскурсій

У Києві відбудеться фестиваль екскурсій

Укрінформ
У столиці України навесні вперше проведуть фестиваль екскурсій "Вечірній Київ". 

Про це в інтерв’ю Zruchno.Travel повідомила президент Всеукраїнської асоціації гідів (ВАГ) Яніна Гаврилова.

"ВАГ планує цього року провести кілька заходів. До Дня Києва готуємо фестиваль екскурсій "Вечірній Київ". Гіди будуть показувати туристам вечірнє і нічне місто. Вважаємо, що це буде цікавий формат. Другий захід – Дні європейської культурної спадщини, які відбудуться у вересні. У цей час відкриваються ті об’єкти, які зазвичай закриті для відвідування і не використовуються як туристичні атракції. Наприклад, Контрактовий будинок, в якому багато років розміщена біржа. Там зберігся унікальний зал, який ми хочемо відкрити на цілий день, щоб охочі могли відвідати це місце", - зазначила Гаврилова.

Читайте також: Іноземні туристи проводять у Києві тиждень і витрачають $150 на день

Вона також додала, що цьогоріч ВАГ готує низку заходів не тільки для туристів, а й для українських гідів.

"Це тренінг для тренерів, тренінги від FEG (Європейської федерації асоціацій туристичних гідів) і WFTGA (Всесвітньої федерації асоціацій туристичних гідів). Окрім того, проводимо лекції і воркшопи, де гіди можуть отримати цікаву й корисну інформацію. Наприклад, скоро планується воркшоп із розвитку дитячого туризму. У рамках воркшопу відбудуться майстер-клас зі створення квест-екскурсій, лекція про те, як утримати увагу малюків на екскурсії, та інші питання", - сказала Гаврилова.

Також, за її словами, для гідів проводитимуться лекції з інтерпретації складних тем. Йдеться не тільки про дарк-туризм (різновид туризму, присвячений відвідуванню місць і пам’яток, пов’язаних із трагедіями – ред.), а й про гостро політичні або складні історичні теми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-