На туристичному хакатоні перемогла велосипедна соцмережа

На туристичному хакатоні перемогла велосипедна соцмережа

Укрінформ
Переможцем Першого українського туристичного хакатону стала команда "Велоген" з проектом соціальної мережі для велосипедистів. 

На фіналі конкурсу, який відбувся у четвер, 23 листопада, виступили 12 команд, що представили свої проекти у галузі цифрового туризму, повідомляє Zruchno.Travel.

Проект, який одноголосно за рішенням журі посів перше місце, представив його керівник Юрій Патинко. Це вже готова до використання соціальна мережа з багатьма сервісами для велосипедистів: GPS-трекерами, маршрутами, City Guide.

Переможець отримав грошовий приз 5 тисяч доларів за найкраще використання сервісів IBM Watson, а також призи від партнерів хакатону – 20 тисяч гривень депозиту на хмари S-Cloud, ліцензію на рік користування Visual Studio, картку Kyiv PASS, партнерську підтримку Асоціації індустрії гостинності та E-Ukraine, а також спецпроект на туристичному порталі Zruchno.Travel.

Читайте також: Львівщиною проляже 300-кілометровий веломаршрут

"У нас з’являються зараз нові можливості щодо підсилення всіх сторін соціальної мережі, а також залучення більш широких мас, популяризації мережі, розширення функціоналу, його вдосконалення. Також в планах є використання штучного інтелекту, адже коли ми вивчили його можливості у поєднанні з нашим проектом, то зрозуміли, що на цій базі можна робити унікальні сервіси. Будемо виходити на новий рівень, залучатимемо молоде покоління", – сказав Патинко.

Друге місце отримала команда Unravel за проект міських квест-екскурсій з елементами доповненої реальності. Третє місце – у команди DigitalTouch, яка представила прототип голосового чат-боту для допомоги в пошуку турів. Окремий приз у соціальній спецномінації отримала Марія Дорош за проект "Як всі" щодо туристичних сервісів для людей з обмеженими можливостями.

Читайте також: На Миколаївщині туристам запропонують дюльфер, фрірайд та мегагойдалку

"На фіналі ми вислухали 13 пітчів, 8 з яких боролись за перше місце. В результаті ми сформували еко-систему цифрового туризму в Україні, що стала основою для подальшого розвитку електронного туризму в нашій країні. Це був перший в Україні туристичний хакатон, проте він точно не останній. Ми щойно стартували і будемо продовжувати розвивати цю сферу", – сказав керівник проекту Zruchno.Travel та організатор туристичного хакатону Єгор Стефанович.

Нагадаємо, що конкурс ідеї і проектів у сфері туризму в Україні, покликаний розвивати IT-технології в індустрії гостинності країни, стартував 20 жовтня 2017 року. За цей час учасники удосконалювали свої проекти, консультувалися з менторами та відвідували тренінги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-