На Миколаївщині туристам запропонують дюльфер, фрірайд та мегагойдалку

На Миколаївщині туристам запропонують дюльфер, фрірайд та мегагойдалку

Укрінформ
Нові види екстремального туризму розвивають на території Національного природного парку «Бузький Гард» у Миколаївській області. Після успішного втілення таких проектів як роуп-джампінг та тролей тут готуються надати відпочивальникам послуги з дюльферу, фрірайду та створити мега-гойдалку.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила представник фірми Х-sport, яка втілюватиме проекти в життя, Юліана Бондар.

«На території парку «Бузький Гард» поблизу Мигії ми готуємося втілити нові туристичні проекти, зокрема, це надання послуг з дюльферу та фрірайду та створення мегагойдалки, яка вже набрала популярність у багатьох країнах світу», - розповіла Бондар.

За її словами, мегагойдалку встановлять над радоновим Чорним озером, що понад 40 метрів завглибшки. На ній можна буде як просто покататися і помилуватися тутешніми живописними краєвидами, так і збільшити амплітуду польоту, щоб полоскотати нерви.

Читайте також: Мигія. Центр України з екстремальних туристичних розваг

Щодо дюльферу — швидкісного спуску мотузкою на крутих і прямовисних стінах, - то для цього створять кілька трас для безпечного проходження за підтримки професіоналів.

Фрірайд - це стиль катання на велосипеді, що передбачає їзду о складними, іноді спеціально спорудженими трасами, з використанням природних та штучних перешкод.

За словами Бондар, минулого літа вони успішно апробували такі екстремальні види розваг як роуп-джампінг та тролей - спуск крутонахиленим тросом, який особливо сподобався туристам. Це найвищий, найкрутіший і найшвидкісніший тролей в Україні. Його довжина становить 457 метрів, висота - 72 метри, а максимальна швидкість сягає 126 км на годину. Траса пролягає над вже згадуваним радоновим озером.

Читайте також: Миколаївщина приваблюватиме мандрівників «Туристичною майстернею»

«Коли ми відкривали тролей, то думали, що ним користуватиметься, в основному, молодь. Але, на наше здивування, він набув популярності навіть серед жінок середнього віку, яким хочеться чогось нового, екстремального. Тут навіть спускалася 67-річна пані. Завдяки тролею отримали роботу 25 місцевих мешканців. Біля нього також збудовано спортивні та дитячі майданчики, лавочки, є кабінки для переодягання», - говорить Юліана.

Охочі також можуть спробувати себе у роуп-джампінгу, стрибнувши з 35-метрового моста через Південний Буг у селі Іванівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-