Миколаївщина приваблюватиме мандрівників «Туристичною майстернею»

Миколаївщина приваблюватиме мандрівників «Туристичною майстернею»

Укрінформ
На Миколаївщині відбулася презентація проекту «Туристична майстерня: екологічний, сільський, зелений туризм». 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета туристичної майстерні, яку ми сьогодні відкриваємо, – представити кращий наш досвід у цій сфері, а також виробити основні завдання для розвитку туристичної галузі області. Ми відвідаємо усі куточки Миколаївщини, які хочуть і можуть розвивати туризм. Водночас ми розробили десять туристичних дистинацій, які стануть у цій роботі пріоритетними. Це ті місця, які вже відвідують туристи і з якими ми вже маємо плани на співпрацю», - сказав начальник управління з питань молоді та туризму Миколаївської ОДА Олександр Максименко.

За його словами, кожна дистинація має свою привабливість для туристів. Насамперед, йдеться про «Мигіївську», «Актовську», «Очаківську», «Коблевську», «Приінгульську» та інші.

Читайте також: Індустріальний туризм зроблять "родзинкою" Миколаєва

У процесі роботи туристичної майстерні планується по кожній з них сформувати свою команду, яка вчитиметься розвивати свою територію. Буде також розроблено реєстр туристичних об'єктів та їхній детальний опис, проаналізовано інфраструктуру тощо. Все це згодом має сформуватися в один конкретний, прорахований тупродукт, який реалізовуватимуть вже туристичні фірми на ринку послуг.

Під час презентації роботи майстерні також було представлено кілька напрямків туристичної діяльності області, які наразі вже втілюються в життя.

Читайте також: Глухів мріє перетворитися на конопляну столицю світу

Зокрема, йшлося про активний, екстремальний відпочинок в Національному природному парку «Бузький Гард» (тролей, роуп-джампінг тощо), розвиток пішохідних і велосипедних туристичних маршрутів Миколаївщини, організацію фестивальної діяльності як нового погляду на розвиток туризму в об'єднаних територіальних громадах (на прикладі Міжнародного фестивалю повітряних зміїв «Tryhutty IKF», який відбувся на території Ольшанської ОТГ).

Також було презентовано новий проект розвитку ОТГ «Сила села» на базі Куцурубської об’єднаної громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-