Львівщиною проляже 300-кілометровий веломаршрут

Львівщиною проляже 300-кілометровий веломаршрут

Укрінформ
На території Яворівського національного природного парку в с. Верещиця, що на Львівщині, збудують Центр екологічної освіти й розвиватимуть транскордонний велосипедний маршрут завдовжки 327 км.

Про це розповіла виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна" Галина Литвин у коментарі кореспонденту "Вголосу".

За її словами, центр збудують у межах реалізації транскордонного проекту "РовеЛове Розточчя – разом попри кордони" впродовж 2018-2020 років. Він спрямований на покращення туристичної інфраструктури й підвищення привабливості транскордонного регіону Розточчя.

"У результаті реалізації проекту також покращать стан/збудують 327 км транскордонного велосипедного маршруту, збудують Геотуристичний центр у місцевості Ліпско-Полісся, здійснять промоційну кампанію активного туризму у прикордонні. Розмір гранту ЄС становить понад 1,8 млн євро", - зазначила Литвин.

Читайте також: На Західному Бузі з’являться два нові туристичні маршрути

Також вона додала, що проект втілюватимуть 6 партнерів: з Львівської області – Яворівський національний природний парк, Асоціація "Єврорегіон Карпати – Україна", департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА та з Люблінського воєводства – гміна Замостя, Маршалківське управління Люблінського воєводства та Розточанський природний парк.

Нагадаємо, на Львівщині втілять у життя 10 транскордонних проектів на суму понад 6,5 млн євро. Упродовж 2018-2020 рр. кошти спрямують на реалізацію інвестиційних заходів зі збереження пам'яток історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе; природоохоронні проекти у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-