У столиці стартував перший туристичний хакатон

У столиці стартував перший туристичний хакатон

Укрінформ
Перший в Україні туристичний хакатон стартував у Києві на базі креативного простору UA: HUB Національної суспільної телекомпанії України. 

За задумом організаторів, конкурс ідей та проектів у сфері туризму в Україні допоможе розвитку IT-технологій в індустрії гостинності країни, повідомляє Zruchno.Travel.

"Портал Zruchno.Travel і ГО "Електронна Україна" бачить велику користь у використанні цифрових технологій для розвитку туризму в цілому. Ми шукаємо нові ідеї, працюємо над цікавими проектами, щоб розвинути цифровий туризм і зробити прорив у туристичній сфері нашої країни. Конкурсом зацікавилося більше п’ятдесяти чоловік з різних регіонів України. На сьогоднішній день сформувалося кілька команд, які візьмуть участь в хакатоні та які будуть розробляти свої проекти", – сказав організатор хакатона, керівник проекту Zruchno.Travel Єгор Стефанович.

Він уточнив, що в першому українському туристичному хакатоні беруть участь дев’ять команд.

Читайте також: У Львові розпочався туристичний форум

Професійну і технічну підтримку учасникам заходу надаватимуть фахівці в сфері IT та Travel. Вони ж допоможуть командам-переможцям реалізувати свої проекти.

"Нас в першу чергу цікавлять проекти, які допоможуть нам візуалізувати мобільний додаток для онлайн-купівлі транспортних квитків. У нас вже є готовий додаток, але ми б хотіли отримати якесь нове бачення, нове дихання", – пояснила, зокрема, заступник начальника служби пасажирських перевезень компанії "Гюнсел" Ольга Суходольська.

Великий грошовий приз (п’ять тисяч доларів), в свою чергу, запропонувала компанія Integrated Technology Laboratory (Intela) LLC за найбільш інноваційне використання служб Watson: Watson Virtual Agent; Watson Conversation; Watson Analytics; Chatbot; Text to Speech; Speech to Text.

Читайте також: У Жулянах з'явилися автомати для самостійної реєстрації на рейс

Крім головного призу, команди-учасники першого туристичного хакатона отримають можливості використовувати е-сервіси спільно з проектом Zruchno.Travel; networking в сфері IT та digital-туризму; знайти інвесторів для своїх туристичних стартапів; отримати фінансування для своїх ідей і проектів.

Фінал туристичного конкурсу відбудеться 22 листопада 2017 року в столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-