Львівщина матиме ще один національний природний парк

Львівщина матиме ще один національний природний парк

Укрінформ
На території Турківського району Львівської області потрібно створити національний природний парк "Бойківщина" орієнтовною площею 16 тис. га, що приваблюватиме туристів червонокнижними рослинами й пам'ятками історії та культури.

Цю ідею більшістю голосів підтримали учасники Комісії екології та природних ресурсів Громадської ради при Львівській ОДА, повідомляє прес-служба відомства.

За словами в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрія Сенюка, ця територія характеризується високим рівнем біорозмаїття, зокрема тут росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 – рідкісні й підлягають охороні. Понад 30 видів, що ростуть у парку, занесено до Червоної книги України. У віддалених місцях Карпат трапляються бурий ведмідь, вовк, рись, дикий кіт. Наявність пам’яток історії та культури додає території перспективності для розвитку рекреації та туризму, що має важливе значення для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні. Особливе бальнеологічне значення джерел унікальних мінеральних вод, зокрема, у Розлучі.

Читайте також: У Поморянський замок вдихнуть нове життя

Громадськість переконана, що створення НПП "Бойківщина" забезпечить збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів, створення умов для організованого туризму, відпочинку, проведення наукових досліджень природних комплексів та їхніх змін в умовах рекреаційного використання, проведення екологічної освітньо-виховної роботи.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-