У Дніпрі бійців АТО запрошують стати гідами

У Дніпрі бійців АТО запрошують стати гідами

Укрінформ
Дніпровський музей АТО розпочав пошук бійців, волонтерів, фахових істориків та екскурсоводів, які проводитимуть для старшокласників області так звані патріотичні тури.

Набір нових екскурсоводів проводиться в межах проекту "Шляхами Героїв", що стартує на початку навчального року й розрахований на три місяці, повідомляється на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Ми шукаємо учасників АТО, волонтерів, фахових істориків та екскурсоводів – тих, у кого є досвід із патріотичного виховання молоді. Головне – гід має пояснити дітям, що таке справжній патріотизм, а в ідеалі – й стати для підлітків особистим прикладом», – розповів ініціатор, історик та один із творців Дніпровського музею АТО Юрій Фанигін.

Зазначається, що під час туру школярі відвідають Музей АТО у Дніпрі, Алею пам’яті біля будівлі ДніпроОДА та військові частини Дніпропетровщини.

Читайте також: Деокупація Донбасу: стартував літературний конкурс "Кальміюс"

В облдержадміністрації говорять, що основна мета екскурсій – розповісти молоді про участь жителів області у воєнних подіях на сході країни та реальні подвиги земляків на цій війні. Також старшокласники матимуть нагоду особисто поспілкуватися з учасниками бойових дій.

«Протягом трьох місяців плануємо провести «шляхами Героїв» понад сім тисяч десятикласників області», – додав Фанигін.

Екскурсії відбуватимуться по буднях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-