На Закарпатті реінкарнують екзотичний музей

На Закарпатті реінкарнують екзотичний музей

Фото
Укрінформ
Працівники Національного природного парку "Синевир" завершили перший етап реконструкції Музею лісу та сплаву в урочище Чорна ріка поблизу села Синевирська Поляна на Закарпатті.

Про це повідомляється на офіційній сторінці національного парку в Facebook

"Після реконструкції працівниками парку приміщення, що ще залишилося від Музею лісу і сплаву, знову експонати перенесено в урочище Чорна ріка. Крім того, тут відремонтовано стару бокорашську колибу, споруджено справжні ризи, які використовувалися для спуску деревини і навіть бокор – усе, щоб туристи мали нагоду краще пізнати екзотичне для сьогодення ремесло", – зазначається в публікації.

Музей лісу та сплаву на Закарпатті було створено 1976 року на основі відреставрованої дерев’яної греблі на Чорній ріці, яка утворювала мальовниче водне плесо. Експозиція музею містила численні експонати, серед яких особливу увагу привертали знаряддя праці і одяг лісорубів та плотогонів, різні макети, фотографії людей, які тут працювали.

Повінь 1998 року зруйнувала греблю, але музейні експонати тоді вдалося врятувати. Вони тимчасово були виставлені для огляду у приміщенні візит-центру НПП "Синевир".

Читайте також: Закарпатським замком цікавляться все більше мандрівників

"Вже зараз сюди навідується чимало туристів, яким надзвичайно цікава бокорашська тематика. Не лякає мандрівників навіть ґрунтова дорога 2,2 км, яку необхідно подолати, щоб дістатися до музею. Тож асфальтне покриття для цієї дороги необхідне, як й проведення електроенергії", – зазначено у повідомленні.

Адміністрація національного парку запевняє, що проведена реконструкція – лише початок. На виконання інших відновлювальних робіт вже оголошено тендер. Загалом на відбудову музею Міністерство екології та природних ресурсів виділило майже 16 млн грн.

Фото: Національний природний парк "Синевир"/ Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-