У Берліні відкрилася туристична виставка-ярмарок ITB

У Берліні відкрилася туристична виставка-ярмарок ITB

Фото
Укрінформ
Найбільша туристична ярмарок - International Travel Market (ITB) – відкрилася в Берліні і триватиме до 12 березня.

На церемонії відкриття побувала кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Туризм – бізнес оптимізму», - заявив генсек Всесвітньої туристичної організації ООН Талеб Ріфаї.

Він навів дані, що в минулому році кількість туристів у всьому світі зросла на 3,9% і наблизилася до 1,2 млрд чоловік. У середньостатистичному вимірі кожен 6-й житель планети подорожує за межі своєї батьківщини. Зростання числа туристів відзначається 7-й рік поспіль.

За словами голови виставкового центру Messe Berlin GmbH Крістіана Геке, в нинішній, 51-й за рахунком, ярмарці беруть участь близько 10 тисяч компаній з 184 країн і регіонів. Організатори очікують понад 100 тисяч професійних відвідувачів. В рамках виставки відбудеться традиційний туристичний Конгрес, центральною темою якого стане тема безпеки.

«Терористи хочуть посіяти страх і невпевненість, вони хочуть змусити людей замкнутися в своїх країнах», - заявив президент федерації туристичної галузі Німеччини Міхаель Френцель.

Він закликав знайти баланс між безпекою і свободою. При цьому Френцель та інші виступаючі на церемонії відкриття рішуче засудили популістські кроки і рішення щодо обмеження деякими країнами прав на подорожі за національною та релігійною ознакою.

Країною-партнером ITB-2017 є Ботсвана. На виставку прибув президент цієї африканської країни Ян Кхама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-