У британській розвідці оцінили масштаби кібератаки на «Київстар»

У британській розвідці оцінили масштаби кібератаки на «Київстар»

Укрінформ
Експерти британської розвідки назвали нещодавню кібератаку на компанію «Київстар» одним із найбільш руйнівних хакерських нападів з початку повномасштабної війни Росії.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

12 грудня найбільший оператор мобільного зв’язку в Україні «Київстар» зазнав кібератаки, наслідки якої тривали впродовж щонайменше 48 годин, впливаючи на мобільні послуги та послуги передачі даних компанії. Внаслідок кібератаки понад половина населення України залишилася без мобільного та інтернет-зв’язку. У «Київстарі» заявили, що витоку особистих даних клієнтів зафіксовано не було.

Читайте також: Київстар відновив доступ до мобільного інтернету по всій країні

Ця хакерська атака порушила роботу сирен повітряної тривоги, деяких банків, банкоматів і торгових терміналів. Водночас «Монобанк» став мішенню DDoS-атаки, яка призвела до порушення доступу до вебсайту банку.

«Оскільки постраждали державні ресурси та екстрені служби України, цей інцидент, ймовірно, є однією із найбільш підривних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного вторгнення Росії», – вважають експерти розвідки.

Читайте також: Понад 90% базових станцій мобільного зв`язку «Київстар» знаходяться у працездатному стані

Як повідомляв Укрінформ, За фактом кібератаки на Київстар Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій слідства названа причетність російських спецслужб.

13 грудня стало відомо, що відповідальність за атаку на Київстар узяло на себе одне з псевдохакерських угруповань РФ під назвою «Солнцепек».

У Верховній Раді кібератаку на Київстар назвали однією з найпотужніших в Європі за всю історію операторів зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-