Київстар відновив доступ до мобільного інтернету по всій країні

Київстар відновив доступ до мобільного інтернету по всій країні

Укрінформ
Фахівці компанії «Київстар» включили доступ до мобільного інтернету на всій підконтрольній Україні території.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

«15 грудня фахівці компанії включили доступ до мобільного інтернету на всій підконтрольній Україні території. Послуга працює в усіх стандартах зв`язку, в тому числі 4G. Послуга може працювати із зменшеною швидкістю, однак по мірі стабілізації роботи мережі, її якість буде покращуватися», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за минулу добу відновлено послуги міжнародного роумінгу, а ще раніше - послуги голосового зв`язку та фіксованого інтернету.

«Понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані. Інформування про 100% працездатність сервісів, компанія буде робити по завершенні всіх стабілізаційних заходів», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: У Раді назвали атаку на Київстар однією з найпотужніших у Європі за всю історію операторів зв'язку

Наразі компанія працює над запуском послуг SMS та відновлення доступу до системи «Мій Київстар». Водночас у деяких населених пунктах все ще можуть виникати короткочасні складнощі із зв`язком, та спеціалісти компанії їх оперативно усувають.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня Київстар став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

У компанії запевнили, що персональні дані абонентів скомпрометовані не були. Також пообіцяли компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

За фактом кібератаки на Київстар Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій слідства названа причетність російських спецслужб.

Читайте також: Хакери зламали захист Київстар через обліковий запис працівника - президент компанії

13 грудня стало відомо, що відповідальність за атаку на Київстар узяло на себе одне з псевдохакерських угруповань РФ під назвою «Солнцепек».

У Верховній Раді кібератаку на Київстар назвали однією з найпотужніших в Європі за всю історію операторів зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-