Рада ухвалила закон про стимулювання розвитку цифрової економіки

Рада ухвалила закон про стимулювання розвитку цифрової економіки

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон №4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", який передбачає створення спеціального правового режиму для ІТ-галузі – Дія City.

Як передає кореспондент Укрінформі, за нього проголосувало 262 народних депутати.

Закон спрямований на стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні шляхом створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розбудови цифрової інфраструктури та залучення талановитих працівників. Зокрема, документом передбачається створення спеціального правового режиму для ІТ-галузі – Дія City.

Ухвалений документ визначає, що в рамках Дія City діятиме спеціальний податковий режим та буде запроваджена особлива форма найму працівників (за гіг-контрактами). Водночас законом передбачено механізми захисту резидентів від несанкціонованих перевірок правоохоронними органами та вводяться елементи системи загального (англійського) права, які забезпечують гнучкі інструменти залучення фінансування резидентами. Участь в Дія City буде добровільною.

Читайте також: Дія City покращує бренд України у світі - Федоров

Планується, що завдяки Дія City зросте зарплата в українському IT-секторі, податки стануть у 5 разів нижчими у порівнянні з загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні.

Очікується, що завдяки ухваленому закону буде підвищено рівень конкурентоспроможності цифрової економіки України.

Вже у 2021 році завдяки запровадженню стимулюючих заходів, передбачених законодавчим актом, очікується створення близько 80 000 нових робочих місць; до 2025 року - очікується зростання ринку креативної індустрії до $11,8 млрд (в 2019 році він становив $ 6,2 млрд).

Читайте також: Рада пропонує запровадити спецрежим оподаткування для резидентів Дія City

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри на початку червня 2020 року анонсувало старт проєкту Дія City - першої в світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту - створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу. Планується, що проєкт зацікавить українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-