Зброя та безпека-2017: Україна вперше покаже бойову машину

Зброя та безпека-2017: Україна вперше покаже бойову машину "Страж"

Фото
Укрінформ
На ХIV Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та Безпека-2017", яка проходить у Києві, презентовані зразки сучасного озброєння та військової техніки українських та іноземних виробників, зокрема із Європи, Азії та Америки.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, виступаючи на церемонії офіційного відкриття виставки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У павільйонах і на відкритих майданчиках міжнародного виставкового центру представлені зразки сучасного озброєння, військової техніки та техніки спеціального призначення, засобів захисту, обладнання та багато іншого. У виставці беруть участь та широко представлені наші партнери з країн Європи, Азії, Північної та Південної Америки", - розповів Турчинов.

За його словами, виставка вже 14 рік поспіль демонструє найкращі технології українських та іноземних розробників і виробників у сфері безпеки, оборони та спеціальної техніки і з кожним роком набирає потужності як за кількістю її учасників, так і за якістю представленої продукції.

Турчинов також зауважив, що під час роботи виставки відбудуться науково-практичні конференції, круглі столи з обговорення актуальних питань розробки і модернізації озброєння, а також підписання контрактів та створення спільних проектів.

Як повідомили у прес-службі ДК "Укроборонпром",  концерн продемонструє передові досягнення оборонно-промислового комплексу України, а також підпише стратегічні договори з міжнародними партнерами, які значно поглиблять взаємовигідну військово-технічну співпрацю.

"Зброя та Безпека-2017"

"На виставці "Зброя та безпека" відбудуться прем‘єрна демонстрація нової бойової машини "Страж", яка є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів, разом з ДАХК "Артем", що входять до складу ДК "Укроборонпром". Ця новітня розробка призначена для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, вперше в Україні, буде представлена нова модифікація БТР-4МВ1. Фахівці "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова" значно підвищили броньовий захист машини. БТР-4МВ1 отримав нову фронтальну частину та інші конструкційні зміни, які направленні на підвищення живучості та бойової ефективності машини.

Також на "Зброї та безпеці-2017" буде вперше публічно продемонстровано автоматичний карабін M4 – WAC-47, який виготовляється за ліцензією від уряду США та є результатом реалізації міжнародного проекту.

Загалом, "Укроборонпром" на виставці "Зброя та безпека" представить більше 150 зразків озброєння та військової техніки, з яких декілька десятків – вперше в Україні.

Читайте також: Українська зброя у США, або Чим зацікавити найдорожчу армію світу

Окрім того, у рамках виставки будуть підписані ключові домовленості із міжнародними партнерами, які направлені на посилення взаємовигідного співробітництва у сфері оборонних технологій з провідними корпораціями країн-членів НАТО.

Спеціалізована виставка "Зброя та безпека-2017" пройде 10-13 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі.

Варто зазначити, що одночасно зі "Зброєю та безпекою", у столиці США – Вашингтоні проходить глобальна міжнародна виставка Association of the US Army (AUSA), на якій "Укроборонпром" вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу, які вже довели свою ефективність в реальних боях. Участь у цій виставці допоможе Україні посилити позиції надійного та перспективного партнера на міжнародному ринку озброєння.

Перше фото: Defense Express

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-