Україна представила стенд на Міжнародному фестивалі культур в Анкарі

Україна представила стенд на Міжнародному фестивалі культур в Анкарі

Фото, відео
Укрінформ
Посольство України в Туреччині та Українська спілка в Анкарі представили стенд на Міжнародному фестивалі культур Dünya Kültürleri Festivali, який відбувся в галереї сучасного мистецтва CerModern в Анкарі.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Такі заходи показують, що Україна живе, розвивається та воює одночасно. Це елемент привернення уваги, демонстрація своєї країни, сили та важливості того, що ми в іноземній країні, зокрема в Туреччині, можемо себе показати. Наша громада досить серйозно представлена по всій Туреччині, особливо в Анкарі. Ми дуже вдячні за стенд, організований за допомогою посольства та громади, що є творчі колективи, які виступають і можуть себе показати. І в такому випадку це так само елемент боротьби, тільки інформаційної та культурної, який дуже потрібен зараз Україні», - сказав у коментарі Укрінформу Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар. 

У програмі фестивалю виступили ансамбль народного танцю «Квіти України» та ансамбль  української пісні «Роксолана», які діють при Українській спілці в Анкарі, а також ансамбль кримськотатарського танцю «Джиїн». 

На стенді було представлено світлини фотовиставки, які демонструють наслідки повномасштабної воєнної агресії Росії проти України. 

На українському стенді також була представлені зразки народної творчості, продукція патріотичного проєкту PeaceAnka, вироби з батику у техніці ручного розпису від художниці та майстрині Анни Полат, також можна було придбати прапори, жіночі вишиванки, футболки з патріотичними принтами, екоторбинки тощо. 

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня в Анкарі, на території новобудови, де зводять новий комплекс майбутнього Посольства України в Туреччині, відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України. 

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-