В Анкарі відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України

В Анкарі відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України

Фото
Укрінформ
Увечері 15 вересня в Анкарі, на території новобудови, де зводять новий комплекс майбутнього Посольства України в Туреччині, відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України.

Вечір почався з хвилини мовчання, якою вшанували усіх загиблих внаслідок широкомасштабної агресії рф проти України, та виконання гімнів України й Туреччини, повідомляє власкор Укрінформу.

«Місце будівництва нашого нового посольства є дуже символічним. Ми захищаємо і водночас відбудовуємо Україну. І ми б хотіли, щоб ви були з нами... Це будівництво є символом нової України, воно свідчить про те, що життя завжди перемагає смерть і розруху. Війна в Україні ще не закінчилася. Кожного дня ми втрачаємо наших хоробрих синів, дочок, друзів. Російські загарбники вбили сотні невинних дітей, тисячі мирних жителів, вчинили драматичні руйнування. Український народ бореться за своє майбутнє та за майбутнє свободи та демократії в Європі. Ми віримо в нашу перемогу і робимо все можливе для її досягнення», - звернувся до гостей Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Він також подякував Туреччині за підтримку, надану допомогу, посередництво, сприяння відкриттю зернових коридорів, легендарні байрактари, підтримку «Кримської платформи».

Міністр навколишнього середовища, містобудування та зміни клімату Мурат Курум привітав український народ із 31-ю річницею незалежності та вкотре наголосив на твердій позиції Туреччини щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, готовності допомагати у відродженні та відбудові України.

«Я щиро бажаю, щоб дуже швидко настав той день, коли українські діти, молодь, матері й батьки, старші люди, встануть зранку з усвідомленням того, що війна скінчилася, і їй на заміну прийшло спокійне життя… Ця війна вплинула на весь світ, зокрема у сфері енергетики та забезпеченні продовольством. Ми маємо надію, що найближчим часом мир та стабільність в регіоні будуть відновлені», - сказав він.

Концертмейстером благодійного концерту виступив український скрипаль, соліст та перша скрипка Бількентського симфонічного оркестру в Анкарі Євген Кострицький, який керував турецьким оркестром університету Ходжатепе.

У коментарі Укрінформу маестро сказав, що концерт у «голих стінах» є також вшануванням всіх українських митців, українців, які загинули чи постраждали від російського вторгнення.

В Анкарі відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Відомий український бариста та переможець міжнародних змагань, який реалізує благодійний проєкт Coffer Care з відправки на фронт джезв та кави для захисників України, представив присутнім проєкт та свій авторський напій - флетред, каву з гранатовим соком.

Також у рамках заходу була представлена виставка світлин широкого формату, яка демонструє втрати та руйнування, спричинені російською агресією, зокрема зруйнований театр у Маріуполі та транспортний літак «Мрія».

На даху нової будівлі посольства було встановлено тризуб із написом «Слава ЗСУ». Також з квітів жовтого та синього кольорів створили карту України, де тимчасово окуповані території викладено червоними гвоздиками.

Підтримати Україну та українців, відзначити 31-у річницю незалежності завітали керівники та представники дипломатичних установ іноземних держав у Туреччині, міжнародних організацій, різних міністерств та відомств Туреччини, української та кримськотатарської громад, українського та турецького бізнесу, представники мистецьких, наукових, освітянських кіл та інші. Загалом концерт відвідали більше пів тисячі людей.

Читайте також: У Японії відбувся благодійний вечір на підтримку України

Збір коштів у рамках благодійного заходу проводився на платформі United24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-