Футболіст Андрій Шевченко написав автобіографічну книжку

Футболіст Андрій Шевченко написав автобіографічну книжку

Укрінформ
Наприкінці квітня в Італії вийде книжка головного тренера збірної України з футболу Андрія Шевченка Forza gentile. La mia vita, il mio calcio (Тиха сила. Моє життя, мій футбол).

Як пише Читомо, про це повідомили у видавництві Baldini+Castoldi, передає Укрінформ.

«З Шевченком співпрацював журналіст Алессандро Альчато, який також допомагав із написанням книжок іншим італійським футболістам і тренерам – Андреа Пірло, Карло Анчелотті та Фабіо Каннаваро», - йдеться у повідомленні.

В анотації до книжки зазначається: «Ще в дитинстві, починаючи з того березня 1986 року, коли його обрали до юнацького «Динамо», він відчував, що його доля – це футбол. Тренування тоді підірвав вибух реактора № 4 на Чорнобильській АЕС… Це було нелегке середовище, це був його юнацький вік. З друзів живими залишилися лише одиниці. Наркотики, алкоголь, зброя – це їхні вбивці. Спорт і сім’я, які завжди були поруч, показали йому дорогу».

Читайте також: «Мілан» став дев'ятим клубом, який відмовився виступати в Суперлізі

У Читомо зауважили, що український журналіст та знавець італійського футболу Юрій Шевченко у своєму телеграм-каналі написав, що попередні роботи Альчато якісні, тому є надія, що такою буде також біографія українця.

Книжка вийде друком 29 квітня, її вартість – 18 євро. Поки невідомо, чи з’явиться вона в Україні.

Читайте також: Футбольні клуби «Інтер» і «Атлетико» вийшли із Суперліги

Андрій Шевченко став зіркою світового футболу саме в Італії. Там він виступав за ФК «Мілан», у складі якого виграв Лігу чемпіонів та здобув «Золотий м’яч-2004».

Як нагадали в Читомо, у лютому 2021 року в Італії вийшла друком біографія Валерія Лобановського під назвою «Закон полковника: слідами Валерія Лобановського», автором якої є Даніло Крепальді. Він також видав біографію Олександра Заварова – «Історія сумного чемпіона», який теж був одним з кумирів його дитинства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-