Прокунін: Вибудуємо роботу біатлоністок з прицілом на Олімпійські ігри

Прокунін: Вибудуємо роботу біатлоністок з прицілом на Олімпійські ігри

Укрінформ
Андрій Прокунін прокоментував своє призначення на посаду старшого тренера жіночої збірної України з біатлону та розповів про план підготовки до сезону.

Андрій Прокунін, зокрема, зазначив, що склад жіночої збірної з біатлону може зменшитись - хтось перейде до юніорської збірної, а для визначення ретельного плану підготовки потрібно два-три місяці.

"Робота зі збірною України - це певний професійний виклик для мене. Це цікаво, і в той же час хвилююче, відповідальність при цьому колосальна, хочеться на фініші показати максимальний результат.

На засіданні була присутня Олена Підгрушна. Вона заявила, що продовжить тренуватися, проявила зацікавленість і підтримала мене, за що їй величезне спасибі. Інших дівчаток не було, і на мене чекає в цьому плані велика і важка робота. Зрозуміло, для комунікації потрібен час: дівчата познайомляться зі мною, я - з ними. Зробимо висновки і визначимося, як рухатися далі. Можливо, це буде трохи менш численний склад - когось відправимо в юніорську збірну. Може бути, буде якесь розділення всередині команди. Але все це - робочі моменти, які ми колегіально вирішимо з іншими наставниками.

Щодо плану підготовки до сезону. Це питання ми обговорили з державним тренером Євгеном Колупаєвим. Оскільки всі заходи йдуть по лінії міністерства, тобто певні процедури, відповідно до яких ми повинні запускати їх в роботу за кілька днів до початку. На 99% ми визначилися з двома першими заходами, а вже наступну програму більш детально ми розробимо пізніше. Тому що, з урахуванням першого року роботи, для цього мені необхідно зустрітися і обговорити дане питання з Григорієм Шамраєм і взяти до уваги думку особистих тренерів спортсменок. Після цього буде представлений повний план.

Перед формуванням стратегічної мети необхідно вирішити ряд тактичних завдань. Перш за все - вибудувати комунікацію зі спортсменками, домогтися того, щоб вони зрозуміли тренувальну концепцію, мою і тренерів, які будуть працювати зі мною. Я також дізнаюся їх сильні якості та слабкі сторони. З досвіду, це займає від двох до трьох місяців. Ну і далі - вибудуємо роботу з прицілом на Олімпійські Ігри", - розповів Прокунін в інтерв’ю biathlon.com.ua.

Читайте також: Жіночу збірну України з біатлону тренуватиме Андрій Прокунін

Нагадаємо, Андрій Прокунін був призначений на посаду старшого тренера жіночої збірної України з біатлону за підсумками засідання спеціально створеної комісії, яке відбулося 1 травня. Перший збір українських біатлоністок запланований на 23 травня і пройде в Чернігові.

Фото: kalashnikov.media 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-